Hoe Een Nieuwe Computer Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Nieuwe Computer Te Starten
Hoe Een Nieuwe Computer Te Starten

Video: Hoe Een Nieuwe Computer Te Starten

Video: Hoe Een Nieuwe Computer Te Starten
Video: Instellen van een zelfgebouwde pc 2024, Mei
Anonim

Sommige mensen kopen liever een desktopcomputer zonder een vooraf geïnstalleerd besturingssysteem. Met deze methode kunt u een paar duizend roebel besparen bij het kopen.

Hoe een nieuwe computer te starten
Hoe een nieuwe computer te starten

Noodzakelijk

Schijfvensters 7

instructies:

Stap 1

In dit voorbeeld bekijken we een situatie waarin u een computer kocht zonder een vooraf geïnstalleerd besturingssysteem. Uiteraard moet u het besturingssysteem zelf en een aantal programma's installeren om uw computer te optimaliseren en te beveiligen.

Stap 2

Laten we beginnen met het installeren van het besturingssysteem. Als voorbeeld nemen we het besturingssysteem Windows 7. Plaats de schijf in het station en druk op de Del-knop aan het begin van het opstarten van de computer. Zoek het menu Opstartopties en open het. Ga naar Boot Device Priority en stel uw diskettestation in als het primaire apparaat bij het opstarten. Start uw pc opnieuw op.

Stap 3

Selecteer de installatietaal, geef de versie aan van het besturingssysteem dat u wilt installeren. Het display toont een lijst met harde schijven. Hoogstwaarschijnlijk zal het een hele schijf zijn. Klik op de knoppen Schijfinstallatie en Verwijderen. Klik nu op de knop "Maken". Geef de grootte van de lokale schijf op (minimaal 50 GB voor het installeren van Windows 7). Herhaal deze handeling om een tweede partitie te maken. Zijn grootte kan alle resterende ruimte innemen.

Stap 4

Ga verder met de installatie van het besturingssysteem. Het eerste programma dat op een nieuw besturingssysteem wordt geïnstalleerd, moet antivirus zijn. Het is erg belangrijk om dit te doen voordat u verbinding maakt met een lokaal netwerk of internet. De keuze voor antivirussoftware ligt volledig op uw schouders.

Stap 5

Installeer de firewall. Ondanks dat veel antivirusprogramma's een firewallfunctie hebben, is het aan te raden deze als apart programma te installeren.

Stap 6

Zodra je alle programma's hebt geïnstalleerd die je nodig hebt, is het tijd om je computer te optimaliseren. Ga naar de website www.iobit.com. Download daar het Advanced System Care-programma. Installeer en voer het uit

Stap 7

Open het menu Systeemdiagnose en voer een scan uit. Klik op de knop "Repareren" om fouten in het systeem te herstellen.

Stap 8

Herhaal de vorige stap door het item "Windows opschonen" te openen. Zorg ervoor dat u ten minste eenmaal per twee weken een vergelijkbare systeemanalyse uitvoert.

Aanbevolen: