Hoe U Een Pc Op De Juiste Manier Onderhoudt?

Inhoudsopgave:

Hoe U Een Pc Op De Juiste Manier Onderhoudt?
Hoe U Een Pc Op De Juiste Manier Onderhoudt?

Video: Hoe U Een Pc Op De Juiste Manier Onderhoudt?

Video: Hoe U Een Pc Op De Juiste Manier Onderhoudt?
Video: How To Fix 100% Disk Usage in Windows 10 2023, December
Anonim

Een personal computer heeft praktisch geen onderhoud nodig, maar er is een minimum aan noodzakelijke handelingen die in geen geval over het hoofd mogen worden gezien. Alle noodzakelijke acties kunnen door elke gebruiker onafhankelijk worden uitgevoerd, zonder de hulp van een professional. Door deze eenvoudige regels te volgen, blijft uw computer lang in goede staat.

Hoe u een pc op de juiste manier onderhoudt?
Hoe u een pc op de juiste manier onderhoudt?

instructies:

Stap 1

De computer moet altijd schoon worden gehouden. Overmatige hoeveelheden stof in de computer en op de onderdelen ervan kunnen ervoor zorgen dat de computer oververhit raakt. Oververhitting zal op zijn beurt ofwel het beveiligingssysteem activeren en het systeem afsluiten (constant opnieuw opstarten), of een merkbare vertraging van de computer. Het is handig om stof van computeronderdelen te verwijderen met een gewone borstel (het is noodzakelijk dat de borstelharen er niet afvallen) en aan te vullen met een stofzuiger. Immers, als je het stof gewoon van het onderdeel afborstelt, valt het naar beneden en blijft het in de systeemeenheid.

Stap 2

Zorg ervoor dat, naast de componenten van de computer zelf, de koelers worden afgestoft en de koellichamen worden schoongemaakt. Een radiator die verstopt is met stof zal niet in staat zijn om de benodigde hoeveelheid warmte af te voeren.

Stap 3

Vervang de koelers regelmatig. De meeste moderne koelers kunnen lang werken en zijn zeer betrouwbaar, maar vroeg of laat beginnen ze ook veel lawaai te maken en het systeem slechter te koelen.

Stap 4

Reinig het Windows-register regelmatig met programma's zoals RegCleaner. Er is een enorme hoeveelheid gratis software die dit probleem kan oplossen. Kies degene die je leuk vindt. Een buitensporig aantal fouten in het systeemregister en verloren sleutels leidt tot een vertraging van het hele systeem.

Stap 5

Cache en tijdelijke bestanden verwijderen. Naast onnodige schijfruimte nemen ze ook systeembronnen in beslag. Hoe meer deze systeemrommel je op je computer hebt staan, hoe langzamer het systeem werkt. Een groot aantal gratis programma's zal je hier ook bij helpen.

Stap 6

Installeer een firewall en antivirus en voer regelmatig een systeemscan uit. De aanwezigheid van malware is niet alleen gevaarlijk voor de veiligheid van uw belangrijke gegevens (bijvoorbeeld bankwachtwoorden), maar vreet ook systeembronnen op. Hierdoor kan de computer vanaf het begin vertragen. Voor een gratis test raden we aan om DrWeb CureIt en Firewall-besturing te gebruiken.

Aanbevolen: