Hoe U Uw Computer Onderhoudt

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Onderhoudt
Hoe U Uw Computer Onderhoudt

Video: Hoe U Uw Computer Onderhoudt

Video: Hoe U Uw Computer Onderhoudt
Video: How to: rubberlaarzen onderhouden 2024, Mei
Anonim

Om te voorkomen dat de apparaten van een personal computer van tevoren defect raken, moet deze correct worden bediend en onderhouden. Als u goed voor uw pc zorgt, blijft deze ook stabiel en blijven de prestaties van deze hardware behouden.

Hoe u uw computer onderhoudt
Hoe u uw computer onderhoudt

Noodzakelijk

  • - SpeedFan-programma;
  • - servetten;
  • - stofzuiger;
  • - antistatisch middel.

instructies:

Stap 1

De belangrijkste reden voor uitval van personal computers is het gebrek aan tijdig onderhoud van interne apparaten. Dit is meestal te wijten aan de aanwezigheid van grote ophopingen van stof in het apparaat. Zorg ervoor dat u alle apparaten minstens één keer per maand schoonmaakt. Koppel de computer los van de netvoeding en verwijder de wanden van de systeemeenheid.

Stap 2

Stofzuig alle interne onderdelen en zorg ervoor dat u geen belangrijke of kwetsbare onderdelen aanraakt. Verwijder eventueel achtergebleven stof met een droge doek. Hiervoor kunt u gedroogde "natte" doekjes gebruiken. Zorg ervoor dat u al het stof van de ventilatorbladen verwijdert. Dit kan het beste met wattenstaafjes. Week ze in een alcoholoplossing en veeg de koelers grondig af.

Stap 3

Breng een antistatisch middel aan op de ventilatorbladen, koellichamen en het chassis. Dit helpt om snel stofophoping te voorkomen. In dit geval is het beter om een spray te gebruiken. Vermijd het aanbrengen van vloeistof op borden en condensatoren.

Stap 4

Als u de mogelijkheid heeft, koop dan een beschermrooster voor de systeemeenheid. Het beschermt voldoende tegen het binnendringen van overtollige deeltjes in het blok.

Stap 5

Zorg ervoor dat u een aantal stappen uitvoert om de prestaties van uw computer te behouden en de levensduur van uw computer te verlengen. Defragmenteer uw harde schijf 1-2 keer per maand. Gebruik hiervoor de ingebouwde functie van het Windows-besturingssysteem. Configureer de automatische start van defragmentatie. Controleer het systeemregister regelmatig op fouten.

Stap 6

Probeer de computer niet aan te laten staan, tenzij dat nodig is. Onthoud dat de meeste apparaten een bepaalde bron van werk hebben. Controleer de temperatuur van de apparatuur. Gebruik hiervoor de programma's Everest of SpeedFan. Hierdoor kunt u problemen in de werking van koelers signaleren lang voordat ze leiden tot schade aan de apparatuur.

Aanbevolen: