Hoe U Uw Computer Op De Juiste Manier Kunt Reinigen Van Stof En Vuil

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Op De Juiste Manier Kunt Reinigen Van Stof En Vuil
Hoe U Uw Computer Op De Juiste Manier Kunt Reinigen Van Stof En Vuil

Video: Hoe U Uw Computer Op De Juiste Manier Kunt Reinigen Van Stof En Vuil

Video: Hoe U Uw Computer Op De Juiste Manier Kunt Reinigen Van Stof En Vuil
Video: Gaming PC Stofvrij Maken ... Hoe doe je dit ? 2024, Mei
Anonim

Zoals alle complexe technische apparaten heeft ook een computer af en toe een grote schoonmaakbeurt nodig. Als u vingerafdrukken op de monitor ziet, kruimels en stof in het toetsenbord zijn terechtgekomen en de systeemeenheid begon te zoemen als een opstijgend vliegtuig, moet u uw computer dringend op orde brengen.

Hoe u uw computer op de juiste manier kunt reinigen van stof en vuil
Hoe u uw computer op de juiste manier kunt reinigen van stof en vuil

instructies:

Stap 1

Koppel de systeemeenheid en de monitor los voordat u begint met reinigen. Het is beter om niet alleen de computer zelf uit te zetten, maar ook om de stekker uit het stopcontact te halen. Denk aan de veiligheidsmaatregelen en raak de draden nooit met natte handen aan.

Stap 2

Maak je beeldscherm schoon. Vlekken kunt u verwijderen met vochtige doekjes of speciale producten die in de winkel te vinden zijn. Gebruik ook een eenvoudige badstof of brillendoekje. Gebruik geen alcohol om de monitor schoon te maken, omdat dit de speciale antireflectiecoating kan beschadigen.

Stap 3

Ga verder met het schoonmaken van het toetsenbord. U kunt zelfs de knoppen verwijderen om het apparaat grondiger te spoelen. Onthoud of fotografeer van tevoren de locatie van de knoppen, zodat je dit mozaïek niet willekeurig hoeft te verzamelen. Nadat u alle knoppen van het toetsenbord hebt verwijderd, plaatst u ze in een plastic zak, vult u deze met water en voegt u een beetje poeder toe. Schud vervolgens de zak en spoel elke sleutel af met water. Giet nooit water op het toetsenbord zelf, anders gaat het mis. Veeg de muis ook af met ontsmettingsalcohol of een doek.

Stap 4

Ga verder met de moeilijkste en meest cruciale stap - het reinigen van de systeemeenheid. Als u de systeemeenheid nog nooit hebt gedemonteerd en niet naar binnen hebt gekeken, kunt u deze beter niet aanraken en contact opnemen met een specialist. Als u besluit om het blok onafhankelijk van vuil te reinigen, verwijdert u eerst een zijwand, zodat u bij de binnenkant van de computer kunt komen. Neem een stofzuiger met een borstel, ga grondig alle hoeken van het apparaat na. Wees voorzichtig en voorzichtig: het moederbord bevat veel kleine onderdelen die je niet mag aanraken. Besteed speciale aandacht aan de ventilator: meestal is deze het meest begroeid met stof. Om het schoonmaken te vergemakkelijken, verwijdert u de harde schijf, geluidskaart en videokaart. Nadat je de vereiste netheid hebt gebracht, zet je alles op zijn plaats.

Aanbevolen: