Hoe U Op De Juiste Manier Met Een Laptopbatterij Omgaat?

Inhoudsopgave:

Hoe U Op De Juiste Manier Met Een Laptopbatterij Omgaat?
Hoe U Op De Juiste Manier Met Een Laptopbatterij Omgaat?

Video: Hoe U Op De Juiste Manier Met Een Laptopbatterij Omgaat?

Video: Hoe U Op De Juiste Manier Met Een Laptopbatterij Omgaat?
Video: 8 Feiten Over Jouw Laptopbatterij 2024, Mei
Anonim

In de moderne wereld van hightech-apparaten die bijna alles kunnen, is een van de belangrijkste punten het behoud van de batterijlading, omdat de werking van de apparatuur er zelf van afhangt.

Hoe u op de juiste manier met een laptopbatterij omgaat?
Hoe u op de juiste manier met een laptopbatterij omgaat?

Hoe om te gaan met een laptopbatterij?

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat een laptopbatterij niet 100 procent van zijn capaciteit mag worden opgeladen. Het is beter om dit proces bij tachtig procent te stoppen en te starten wanneer het laadniveau tot veertig daalt.

Deze strategie verlengt de levensduur van de batterij aanzienlijk, in sommige gevallen meer dan drie tot vier keer. Het draait allemaal om het werkingsprincipe van een lithium-polymeerbatterij. Een spanningsniveau dat dicht bij het aangegeven maximum ligt, verslijt de batterij veel sneller, wat leidt tot een aanzienlijke vermindering van het aantal oplaadcycli, en dit vermindert op zijn beurt de batterijcapaciteit.

Onderzoekers van Battery University hebben een reeks experimenten uitgevoerd die deze bewering ondersteunen. Als je de batterij regelmatig tot honderd procent oplaadt, genereert hij drie tot vijfhonderd cycli zonder de capaciteit te verminderen. En als je het "plafond" beperkt tot zeventig procent, dan kan het aantal volledige cycli oplopen tot tweeduizend.

Het probleem is dat het moeilijk is om het gespecificeerde bereik van de batterijlading te behouden. Het is vreselijk onhandig om dit constant te controleren, en helaas zijn er geen bijbehorende programma's voor veelvoorkomende besturingssystemen. Sommige fabrikanten produceren laptops met ingebouwde software die deze functies gedeeltelijk uitvoert, maar meestal beperkt dergelijke software alleen de limiet tot waar de laptop kan worden ontladen (in de buurt van twintig procent van de batterijcapaciteit), het is niet gebruikelijk om iets te doen met de bovengrens.

Een van de oplossingen is het meten van de tijd die nodig is om de batterij op te laden en te ontladen tot het vereiste niveau. Daarna kunt u met elke timer die het meldingssysteem ondersteunt, het proces van het aanvullen van de batterij tot het gewenste niveau regelen.

Hoe de lading te behouden?

Als het gaat om het opladen van de batterij tijdens het gebruik, zijn er een aantal stappen die u kunt nemen om dit te bereiken. Ten eerste, wanneer u de laptop loskoppelt van het lichtnet, zorg er dan voor dat u de batterij in een economische of geoptimaliseerde modus zet, verdiep u in de instellingen, u kunt mogelijk "pijnloos" de helderheid van de monitor voor uzelf verder verminderen, wat aanzienlijk zal toenemen de batterijduur van de laptop. Ten tweede, beperk de harde schijf tot een minimum, dit kan worden bereikt met behulp van defragmentatie, die het actieve werk optimaliseert. Defragmentatie kan worden gedaan met behulp van het ingebouwde programma.

Aanbevolen: