VLC-speler Instellen

Inhoudsopgave:

VLC-speler Instellen
VLC-speler Instellen

Video: VLC-speler Instellen

Video: 💥Установка и работа с медиаплеером VLC Media Player💥 2022, December
Anonim

VLC is een populaire multimediaspeler. Hiermee kunt u niet alleen videobestanden op uw computer afspelen, maar ook streaming video- en audio-uitzendingen ontvangen. U kunt het programma aanpassen voor het meest efficiënte gebruik met behulp van de instellingen die beschikbaar zijn in het menu.

VLC-speler instellen
VLC-speler instellen

instructies:

Stap 1

Open het VLC-programma vanuit het startmenu of vanuit de snelkoppeling die op het bureaublad is gemaakt. Klik op de menu-items "Extra" - "Opties" van het programma.

Stap 2

In het venster dat verschijnt, ziet u secties en items die kunnen worden gewijzigd. Het menu "Interface" is verantwoordelijk voor het ontwerp van het hoofdvenster van de speler. Hier kunt u de taal van het programma selecteren, opties voor het uiterlijk van het paneel tijdens het afspelen van video en de bestandsextensies instellen die het programma automatisch zal openen.

Stap 3

In het gedeelte "Audio" kunt u het afspeelvolume van de gewenste bestanden specificeren, een andere kaart voor audio-uitvoer selecteren en verschillende effecten inschakelen. In het menu "Video" kunt u de parameters van de videocodec en de weergave van clips aanpassen. In de categorie Ondertiteling kunt u de kleur, grootte en tekencodering voor ondertitels instellen. De sectie Input / Codecs kan worden gebruikt om problemen met videoweergave op te lossen. Met behulp van het item "Sneltoetsen" kunt u toetsenbordcombinaties instellen die worden gebruikt om bepaalde functies op te roepen. Dit zal uw werk met het programma versnellen en het gemakkelijker maken om toegang te krijgen tot belangrijke afspeelopties.

Stap 4

Nadat u de vereiste parameters hebt ingesteld, klikt u op de knop "Opslaan" en keert u terug naar het hoofdvenster van de toepassing. Ga naar "Extra" - "Interface-instellingen" om de interfaceparameters in meer detail aan te passen. Hier kunt u de rangschikking van de knoppen op de werkbalk en de pictogrammen die in het venster worden weergegeven, wijzigen. In dit menu kunt u extra afspeelfuncties inschakelen. Nadat u bijvoorbeeld de knoppen Stap terug en Stap vooruit hebt geselecteerd, kunt u de video 10 seconden terug- of terugspoelen. Klik na de wijzigingen op de knop "Sluiten".

Stap 5

Ga naar "Bestand" - "Bestand openen" om de video te openen en controleer de wijzigingen in de afspeelinstellingen. Als u denkt dat de instellingen die u heeft geconfigureerd onjuist of niet succesvol zijn en u wilt alles terugzetten, ga dan naar het menu "Extra's" en druk op de knop "Instellingen resetten". Hierdoor krijgt de lay-out van de menu-items hun oorspronkelijke uiterlijk terug.

Populair per onderwerp