Wat Is Een OLED-monitor?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een OLED-monitor?
Wat Is Een OLED-monitor?

Video: Wat Is Een OLED-monitor?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: The First OLED Monitor! - ASUS PQ22U 2023, Januari-
Anonim

Het is geen geheim dat de technologie evolueert en dat er veel verschillende nieuwe producten verschijnen, waaronder OLED-monitoren. Maar zeker weet niet iedereen wat het voordeel van deze technologie is.

Wat is een OLED-monitor?
Wat is een OLED-monitor?

Wat zijn OLED-monitoren?

Het belangrijkste voordeel van OLED-monitoren is dat bij het gebruik van deze technologie organische verbindingen worden gebruikt, die, wanneer er elektriciteit doorheen gaat, licht uitstralen. De belangrijkste concurrent van OLED-monitoren zijn LCD-apparaten, die volledig anorganisch zijn. Het is vermeldenswaard een groot verschil tussen de twee soorten monitoren, namelijk de achtergrondverlichting die wordt gebruikt in LCD-monitoren. Het verspreidt zich direct over het hele schermgebied. Elke pixel van de afbeelding op dit apparaat is een kristal, dat van kleur verandert na het passeren van een elektrische puls. Wat OLED-monitoren betreft, deze hebben helemaal geen achtergrondverlichting. Voor beeldreproductie in dergelijke apparaten is organische stof direct verantwoordelijk, waardoor de kleurverzadiging meerdere keren toeneemt.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van OLED?

Een belangrijke graadmeter bij het kiezen van een monitor is de kijkhoek. Zeker, elke bezitter van een liquid crystal monitor heeft gemerkt dat vanaf de zijkant (onder een hoek) de kleur van het beeld verandert of bijna onzichtbaar wordt. Bij gebruik van OLED-technologie zijn er helemaal geen dergelijke vervormingen. Zo blijkt dat het beeld op een OLED-monitor niet alleen kan worden gezien door een persoon die strikt parallel is, maar ook door de mensen om hem heen. Dit is vooral belangrijk om te overwegen bij het kiezen en kopen van tv's.

De belangrijkste voordelen van OLED-technologie zijn een laag stroomverbruik en fantastische vooruitzichten. Een laag stroomverbruik wordt bereikt, juist door het ontbreken van achtergrondverlichting die wordt gebruikt door LCD-monitoren. Als gevolg van dezelfde factor werd het mogelijk om de dikte van het scherm te verminderen, dat werd teruggebracht tot 1, 4 mm, en ook om het gewicht te verminderen. Al afhankelijk hiervan hebben apparaten met OLED-technologie een uitstekend vooruitzicht. Dit betekent dat er zowel zogenaamde transparante monitoren zijn die licht kunnen doorlaten als flexibele displays.

In verband met alle bovengenoemde factoren kunnen we letterlijk met vertrouwen zeggen dat OLED-technologie binnenkort bijna overal zal worden gebruikt. En misschien is dit grotendeels te danken aan het lage stroomverbruik.

Populair per onderwerp