Hoe Windows 10 Te Activeren Met Een Sleutel

Inhoudsopgave:

Hoe Windows 10 Te Activeren Met Een Sleutel
Hoe Windows 10 Te Activeren Met Een Sleutel

Video: Hoe Windows 10 Te Activeren Met Een Sleutel

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to Activate Windows 10 Change Product Key 2023, Januari-
Anonim

Het activeren van Win10 met een sleutel geeft de gebruiker de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat zijn exemplaar van het besturingssysteem echt is. Maar hoe activeer je Windows 10 met een activatiesleutel?

Hoe Windows 10 te activeren met een sleutel
Hoe Windows 10 te activeren met een sleutel

Hoe de activeringsstatus te controleren?

Het eerste dat u moet weten, is of uw exemplaar van Windows is geactiveerd en of het besturingssysteem is gekoppeld aan een Microsoft-account. Het koppelen van uw Microsoft-account aan Windows 10 is een cruciale stap op uw apparaat. Immers, nadat de gebruiker het account aan de digitale licentie heeft gekoppeld, kan hij indien nodig zijn besturingssysteem opnieuw activeren, en dit kan worden gedaan met behulp van standaardtools voor het oplossen van activeringsproblemen.

Sleutelactiveringsmethoden

In feite hangt deze methode af van hoe de gebruiker de kopie van het besturingssysteem heeft gekregen. Er zijn twee manieren om te activeren: ofwel een productsleutel van 25 cijfers invoeren of een digitale licentie gebruiken. Als noch het een noch het ander aanwezig is, zal de officiële activering van het besturingssysteem niet werken.

Beeld
Beeld

Een belangrijk punt: heb je een Win 10 besturingssysteem met versie 1511, dan heet de digitale licentie daarin "digitale resolutie".

Een exemplaar van Windows 10 activeren met een digitale licentie

Digitale licenties voor het besturingssysteem zijn direct gerelateerd aan twee punten: het is de gebruikershardware van de computer en het gebruikersaccount van Microsoft. Om deze reden hoeft de gebruiker met een digitale licentie niets op de computer te zoeken.

Beeld
Beeld

De computer en Windows 10 configureren automatisch alles onmiddellijk nadat de computer verbinding heeft gemaakt met internet en de gebruiker zich aanmeldt bij een persoonlijk account. Als er geen digitale licentie is, kunt u de tweede legale activeringsmethode gebruiken - met behulp van een sleutel.

Een kopie van Windows 10 activeren met een productsleutel

De productcode is in dit geval een code van 25 tekens. Door zijn structuur bestaat een dergelijke activeringscode uit 5 blokken van elk 5 tekens. Blokken worden van elkaar gescheiden door een koppelteken.

Er zijn twee manieren om een ​​productsleutel te gebruiken: tijdens de installatie van Windows 10 of na de installatie. In het tweede geval moet de gebruiker op Start klikken, daar het item Updates en beveiliging selecteren, vervolgens naar het gedeelte Activeringen gaan en het item selecteren om de productsleutel bij te werken.

Opmerking

Het is de moeite waard om te overwegen dat Microsoft alle gebruikersrecords opslaat, maar dit is alleen van toepassing op die OS-sleutels die gebruikers hebben gekocht op de Microsoft online winkelpagina. Om erachter te komen waar precies een bepaalde versie van het besturingssysteem is gekocht, gaat u naar de categorie "Bestellogboek" in uw persoonlijke account. En ja, als de gebruiker een sleutel heeft om het besturingssysteem te activeren, kan hij de optie gebruiken om de productsleutel te wijzigen.

Populair per onderwerp