Een Netwerkcontroller Installeren

Inhoudsopgave:

Een Netwerkcontroller Installeren
Een Netwerkcontroller Installeren

Video: Een Netwerkcontroller Installeren

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to Install any Network Drivers Offline on Windows 7,8 and 10 Guide 2019 2023, Januari-
Anonim

Om een ​​computer via kabellijnen met internet te verbinden, is het vaak nodig om een ​​netwerkcontroller te gebruiken. Er is ook een Ethernet-controller vereist om verbinding te maken met sommige soorten draadloze netwerken. Het gaat er niet om het apparaat op het moederbord aan te sluiten, maar om het in het systeem zelf aan te zetten.

Een netwerkcontroller installeren
Een netwerkcontroller installeren

Het is nodig

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - stuurprogramma voor de netwerkcontroller.

instructies:

Stap 1

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat uw netwerkcontroller wordt gedetecteerd door uw besturingssysteem. Het kan zo. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer. Klik vervolgens op "Eigenschappen" in het contextmenu. Als je een besturingssysteem Windows XP hebt, ga dan eerst naar het tabblad "Hardware" en selecteer daar al "Apparaatbeheer". Voor Windows 7 kunt u direct Apparaatbeheer selecteren.

Stap 2

Daarna verschijnt een lijst met apparaten die op uw computer zijn aangesloten. Zoek "Ethernet-controller" in deze lijst. Er moet een vraagteken naast staan. Dit betekent dat het apparaat in het systeem zit, maar dat de driver er niet voor is geïnstalleerd.

Stap 3

Nu moet u een stuurprogramma voor dit apparaat installeren. Het moet worden meegeleverd met het moederbord en het woord Ethernet moet in de naam voorkomen. Installeer de stuurprogramma's vanaf de schijf.

Stap 4

Als u om de een of andere reden geen schijf met stuurprogramma's voor het moederbord hebt, kunt u naar de website van de fabrikant gaan en ze daar voor uw netwerkcontroller vinden. Stuurprogramma's downloaden. Pak het archief uit in een willekeurige map. Voer het uitvoerbare (Exe) bestand uit. Installeer de driver op uw computer met behulp van de "Installatiewizard". Start uw pc opnieuw op.

Stap 5

Ga na het opnieuw opstarten opnieuw naar Apparaatbeheer. Nu wordt in plaats van een vraagteken het model van de netwerkcontroller geschreven. Dit betekent dat het apparaat helemaal klaar is voor gebruik.

Stap 6

Onder aan de taakbalk, aan de rechterkant, zou u een pictogram moeten hebben dat netwerkactiviteit weergeeft. Wanneer u een netwerkkabel op de controller aansluit en verbinding maakt met internet, wordt dit weergegeven op het pictogram. In sommige gevallen kunt u ook de snelheid van het netwerk zien. Als de netwerkkabel ontbreekt, krijgt u door met de muiscursor over het pictogram te bewegen een melding dat deze niet is aangesloten.

Populair per onderwerp