Hoe RAM Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe RAM Te Kiezen?
Hoe RAM Te Kiezen?

Video: Hoe RAM Te Kiezen?

Video: Hoe RAM Te Kiezen?
Video: How to Clean Your PC Ram Without any Issues and Tension Free | :) 2023, Maart
Anonim

Random Access Memory (Random Access Memory - RAM) is een integraal onderdeel van elke computer. Het is bedoeld voor tijdelijke opslag van informatie terwijl de computer draait. Om het juiste RAM-geheugen te kiezen, moet u op de kenmerken ervan letten.

RAM
RAM

instructies:

Stap 1

Let op het type geheugen. Op dit moment zijn de meest voorkomende standaarden DDR2 en DDR3 - de laatste heeft verbeterde eigenschappen, verbruikt minder stroom.

Stap 2

Let op de piekgeheugenbandbreedte of geheugenstandaard. Het huidige bereik is van PC-133 tot PC3-16000. Het is wenselijk dat de bandbreedte van het totale RAM-geheugen overeenkomt met de bandbreedte van de processor die op uw computer is geïnstalleerd. Wanneer twee geheugenmodules zijn geïnstalleerd, vindt het werk plaats in tweekanaalsmodus (de bandbreedte wordt verdubbeld), terwijl het belangrijkste is dat de werkingssnelheid van de twee modules hetzelfde is.

Stap 3

Let op de hoeveelheid RAM - van 512 MB tot 12 GB. Hoe meer geheugen u heeft, hoe sneller uw computer zal werken (d.w.z. sneller om veel bewerkingen tegelijkertijd uit te voeren). Als u van plan bent uw toekomstige computer te gebruiken voor het oplossen van typische taken, dan is 1-2 GB geheugen voldoende. Een gamecomputer heeft meer ruimte nodig - vanaf 4 GB. Om "zware" audio-, foto-, videobestanden te bewerken, is ook meer RAM vereist.

Populair per onderwerp