Een Laptop Opnieuw Opstarten Als Deze Vastloopt?

Inhoudsopgave:

Een Laptop Opnieuw Opstarten Als Deze Vastloopt?
Een Laptop Opnieuw Opstarten Als Deze Vastloopt?

Video: Een Laptop Opnieuw Opstarten Als Deze Vastloopt?

Video: Tech Tips: How to unfreeze a computer. 2022, December
Anonim

Een vastgelopen laptop is een vervelend verschijnsel. Het kan vastlopen door programmafouten of door een gebrek aan systeembronnen. Het herstarten van een vastgelopen laptop kan op verschillende manieren.

Een laptop opnieuw opstarten als deze vastloopt?
Een laptop opnieuw opstarten als deze vastloopt?

instructies:

Stap 1

Als u merkt dat uw laptop is vastgelopen, haast u dan niet om onmiddellijk noodmaatregelen te nemen. Probeer opnieuw op te starten met behulp van standaardmethoden. Ga naar het menu "Start" - "Shutdown" - "Restart". Als dit niet werkt, probeer dan Taakbeheer op te roepen met de sneltoets CTRL + ALT + DEL. Als Taakbeheer succesvol start, kan herstarten worden voorkomen door niet-reagerende taken te beëindigen en resource-intensieve processen te beëindigen. Als dit niet heeft geholpen, klikt u op de knop "Shutdown" in Taakbeheer en selecteert u daar de regel "Restart". De laptop zou opnieuw moeten opstarten.

Stap 2

De tweede manier om een ​​laptop opnieuw op te starten is enigszins vergelijkbaar met het indrukken van de Reset-knop op een stationaire computer. Als het menu Start niet werkt en Taakbeheer niet start, kunt u uw computer opnieuw opstarten door de aan/uit-knop ingedrukt te houden. Deze methode zal in ieder geval werken, aangezien het vasthouden van deze knop programmatisch de stroom van de laptop uitschakelt.

Stap 3

Als de eerste twee methoden niet helpen, kunt u drastische maatregelen nemen. U kunt uw laptop opnieuw opstarten door hem uit het stopcontact te halen en de batterij eruit te halen.

Populair per onderwerp