Wat Te Doen Als Uw Computer Regelmatig Vastloopt?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Uw Computer Regelmatig Vastloopt?
Wat Te Doen Als Uw Computer Regelmatig Vastloopt?

Video: Wat Te Doen Als Uw Computer Regelmatig Vastloopt?

Video: Wat Te Doen Als Uw Computer Regelmatig Vastloopt?
Video: Computer loopt vast of bevriest 2024, April
Anonim

Kortdurende storingen treden op in het werk van elke computer. Maar wat als het systeem dag in, dag uit constant vastloopt? In dergelijke gevallen is het belangrijk om de oorzaak van het probleem te vinden.

Wat te doen als uw computer regelmatig vastloopt?
Wat te doen als uw computer regelmatig vastloopt?

Verschillende factoren kunnen ervoor zorgen dat uw computer vastloopt.

virussen

Dit zijn programma's die afzonderlijke bestanden of het hele besturingssysteem kunnen beschadigen. Het probleem van virussen doet zich vaak voor, zelfs voor ervaren gebruikers: het feit is dat kwaadaardige programma's worden gemaakt door gekwalificeerde programmeurs die hun vak goed kennen.

Om ervoor te zorgen dat uw computer niet wordt onderbroken door virussen, moet u antivirusprogramma's installeren en een paar eenvoudige regels volgen. Het wordt met name aanbevolen om de bronnen van downloadinformatie te controleren en alle opdringerige aanbiedingen om deelnemer te worden aan online sweepstakes te weigeren.

Antivirus

Vreemd genoeg kan het installeren van een antivirusprogramma er ook voor zorgen dat uw computer vaak vastloopt. Deze programma's draaien op de achtergrond, d.w.z. in constante modus, daarom verbruiken ze de bronnen van de processor en RAM. Als deze middelen onvoldoende zijn, treden systeemstoringen op.

Antivirus kan worden uitgeschakeld. Ga hiervoor naar het systeemvak (rechtsonder op het scherm), zoek het pictogram van het antivirusprogramma en wijzig de instellingen. Het wordt echter niet aanbevolen om dergelijke software uit te schakelen - het zou juister zijn om de computerbronnen te vergroten.

Verouderde configuratie

De instellingen op uw pc komen mogelijk niet overeen met de programma's die u gebruikt of de games die u speelt. Als gevolg hiervan zijn er regelmatig bevriezingen. U kunt alleen uit de situatie komen met behulp van een upgrade, d.w.z. computerupdates.

Het RAM en CPU moeten meestal worden verbeterd. Liefhebbers van games hebben een krachtige grafische kaart nodig.

Programma crash

Soms is er zo'n situatie: u start een programma en het reageert niet meer op uw acties, reageert niet op het indrukken van knoppen en muisklikken. U kunt het defecte programma met geweld beëindigen: de combinatie Ctrl + Alt + Delete of Ctrl + Shift + Esc zal te hulp schieten. Markeer in de lijst die verschijnt de problematische toepassing en klik op Taak beëindigen.

Als een programma regelmatig vastloopt, is het beter om een nieuwe versie ervan te installeren of het volledig te verlaten ten gunste van een vergelijkbare.

Extra bestanden

De werking van het besturingssysteem leidt tot de vorming van veel tijdelijke bestanden. Het systeemregister is ook gevuld met onnodige informatie. Al deze kunnen er ook voor zorgen dat uw computer vastloopt.

Het CCleaner-programma helpt u bijvoorbeeld om uw pc van "vuilnis" te verwijderen. Het is handig, gemakkelijk te gebruiken en stelt u in staat om snel onnodige gegevens te verwijderen die uw werk vertragen.

Aanbevolen: