Windows Starten Via BIOS Through

Inhoudsopgave:

Windows Starten Via BIOS Through
Windows Starten Via BIOS Through

Video: Windows Starten Via BIOS Through

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Flashing BIOS and Installing Windows 10 - Asus ROG Crosshair VIII Hero Motherboard 2023, Januari-
Anonim

Bij normale werking van de pc start het Windows-besturingssysteem automatisch nadat het is ingeschakeld. In sommige gevallen gebeurt dit echter niet, bijvoorbeeld wanneer Windows om de een of andere reden niet meer normaal functioneert of onjuiste BIOS-instellingen zijn ingesteld. In dergelijke gevallen is het nodig om het BIOS te openen om Windows te starten.

Windows starten via BIOS through
Windows starten via BIOS through

instructies:

Stap 1

BIOS (Basic Input-Output System) is een klein intermediair programma tussen de componenten (fysieke delen) van een personal computer en het besturingssysteem. Het BIOS is ingebouwd in het moederbord van de computer.

De belangrijkste mogelijkheid voor de gebruiker om het BIOS te openen, bestaat in de regel slechts op een kort moment - binnen enkele seconden na het inschakelen van de computer, wanneer de computer opstart. Op het beeldscherm (meestal onderaan) verschijnt op dit moment de volgende melding: “: BIOS Setup”, “Press DEL to enter setup” of iets dergelijks.

Stap 2

Om het BIOS te openen, moet u in de meeste gevallen op het opgegeven moment op de knop Delete (Del) op het toetsenbord drukken. In sommige gevallen is het op dit moment nodig om in plaats van de Delete-toets op de Esc-, Ins- of F2-toets te drukken, minder vaak op F1 of F10. Er zijn ook BIOS-versies, om in te voeren waarbij u twee of drie verschillende toetsen tegelijk moet indrukken. Meestal wordt op het beeldscherm op het hierboven beschreven moment van het opstarten van de computer aangegeven welke toetsen moeten worden ingedrukt om in het BIOS te komen.

Stap 3

Nadat u het BIOS hebt geopend, selecteert u het gedeelte "Boot" met behulp van de pijlknoppen op het toetsenbord en drukt u op Enter. Selecteer vervolgens op dezelfde manier de subsectie "Geavanceerde BIOS-functies" en vervolgens "Boot device Priority", "Boot device Select", "Boot Sequence" of een vergelijkbare naam).

Stap 4

Verdere acties van de gebruiker zijn afhankelijk van de reden waarom Windows niet start:

Als de reden is dat de computer Windows probeert op te starten, niet vanaf de harde schijf waarop het is geïnstalleerd, specificeert u in het item "Eerste opstartapparaat" "Harde schijf" ("HDD", "IDE", " Harde schijf ").

Als de reden is dat het besturingssysteem beschadigd is of niet correct werkt, moet u de Windows-installatieschijf in het computerstation plaatsen en "CD / DVD-ROM" specificeren in het item "Eerste opstartapparaat".

Daarna moet u de actie "Save and Exit Setup" selecteren of eerst op de Esc-knop op het toetsenbord drukken, vervolgens het menu "Exit" selecteren en vervolgens "Save settings and exit".

In het eerste geval, de volgende keer dat de computer wordt aangezet, zal het besturingssysteem opstarten. In het tweede geval, wanneer u de computer inschakelt, wordt de Windows-installatieschijf gestart en om fouten in het besturingssysteem te vinden en op te lossen, moet u de instructies volgen die op het beeldscherm verschijnen.

Populair per onderwerp