Hoe Maak Je Een Screenshot Op Een Laptop

Hoe Maak Je Een Screenshot Op Een Laptop
Hoe Maak Je Een Screenshot Op Een Laptop

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Op Een Laptop

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Op Een Laptop
Video: Hoe maak ik een screenshot in Windows? 2023, Maart
Anonim

De mogelijkheid om een scherm te maken op een laptop kan handig zijn voor studenten, medewerkers, actieve internetgebruikers om anderen te vertellen over wat ze op hun monitor zien. Hoewel deze stap eenvoudig genoeg is, weet niet iedereen hoe hij een screenshot moet maken.

Hoe maak je een screenshot op een laptop
Hoe maak je een screenshot op een laptop

U kunt direct vanaf het toetsenbord een screenshot van het laptopscherm maken. U hoeft hiervoor geen speciale hulpprogramma's te installeren. Als u een foto van de weergegeven monitor wilt maken, zoekt u naar de knop met het label "PrtSc SysRq" in de bovenste rij of op de extra toetsenkaart.

Voor sommigen lijkt de set van deze symbolen misschien mysterieus, maar in werkelijkheid blijkt alles vrij eenvoudig te zijn. PrtScr wordt afgekort als "Print screen", wat zich vertaalt als "Screen print".

Als je op het juiste moment op deze toets drukt, kan het lijken alsof er niets is gebeurd. Het laptopscherm wordt echter opgeslagen op het klembord.

Om het te krijgen, opent u een tekst- of grafische editor (bijvoorbeeld MS Word, Paint) en drukt u op de toetscombinatie "Ctrl + V". De afbeelding wordt naar de editor verplaatst. Dan kan het bewerkt worden.

Het laptopscherm kan op een andere manier in de editor worden opgeslagen - druk gewoon op de rechtermuisknop en selecteer de opdracht "Plakken" in de vervolgkeuzelijst.

Het is handig om een screenshot te maken op een laptop met behulp van speciale hulpprogramma's. Bijvoorbeeld "Gadwin PrintScreen". Het kan worden gedownload van internet. Het programma neemt weinig ruimte in beslag en kan constant in de taakbalk staan, dat wil zeggen dat het kan worden geladen wanneer de laptop aan staat.

Door op de toets "PrtSc SysRq" te drukken, wordt een schermafbeelding van de laptop in dit programma geopend en kan deze worden bewerkt. Het is mogelijk om het gewenste gebied te selecteren, de afmetingen van de zijkanten te wijzigen, te vergroten, iets te tekenen of te schrijven, enzovoort.

Als je hebt geleerd hoe je schermafbeeldingen maakt op een laptop, kun je ze ook gemakkelijk naar je vrienden op sociale media sturen. Om dit te doen, is het niet nodig om de afbeeldingen ergens op te slaan, plaats gewoon de cursor in het berichtveld en druk op "Ctrl + V".

Populair per onderwerp