Hoe Maak Je Een Screenshot Van Een Pagina

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Screenshot Van Een Pagina
Hoe Maak Je Een Screenshot Van Een Pagina

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Van Een Pagina

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Van Een Pagina
Video: Hoe maak je een 'grote' screenshot van een website/webpagina? 2023, December
Anonim

Soms is het nodig om een afbeelding van een pagina op internet precies in de vorm op te slaan waarin deze op het scherm van uw monitor bestond. Deze behoefte kan zich bijvoorbeeld voordoen om te bewijzen dat er materiaal op deze site is geplaatst dat vervolgens is verwijderd, zoals vaak het geval is bij reacties op blogberichten en publicaties. Een foto van het beeldscherm wordt een screenshot genoemd, het is niet moeilijk om het te maken, het is belangrijk om de resulterende afbeelding correct op te slaan.

Hoe maak je een screenshot van een pagina
Hoe maak je een screenshot van een pagina

instructies:

Stap 1

Zoek op het toetsenbord (meestal in de bovenste rij toetsen) de PrtScr-knop (uit het Engelse printscherm). Alles, de belangrijkste stap is genomen - u hebt een actuele foto van uw beeldscherm, maar tot nu toe bevindt deze zich in het RAM van de computer, hoe kunt u deze opslaan?

Stap 2

Open een willekeurige grafische editor, onthoud voor het geval dat de eenvoudigste is ingebouwd in het Windows-besturingssysteem en Paint wordt genoemd, d.w.z. u hoeft geen extra software te installeren. In de lijst met alle programma's in het Start-menu van uw computer, vindt u deze in de lijst met standaardprogramma's.

Stap 3

Druk in de editor op de knop "Invoegen" en het opgeslagen schermbeeld verschijnt op de monitor. Snijd het deel van de afbeelding bij dat nodig is, omdat het bovenstaande bedieningspaneel en de lijst met geopende programma's hieronder worden vastgelegd in de primaire afbeelding.

Stap 4

Sla je foto op met de juiste parameters. Om een screenshot te krijgen zonder kwaliteitsverlies, is het beter om het beeldformaat niet.bmp of.jpg"

Aanbevolen: