Geheugen Toevoegen Aan Uw Laptop

Geheugen Toevoegen Aan Uw Laptop
Geheugen Toevoegen Aan Uw Laptop

Video: Geheugen Toevoegen Aan Uw Laptop

Video: Hoe vervang ik mijn RAM-geheugen? 2022, September
Anonim

Om de hoeveelheid laptopgeheugen te vergroten, moet u een extra module in een vrij slot plaatsen. Het bevindt zich op het moederbord, meestal aan de onderkant, maar ook aan de bovenkant.

Geheugen toevoegen aan uw laptop
Geheugen toevoegen aan uw laptop

instructies:

Stap 1

Sleuf bovenop.

De batterij moet eerst worden verwijderd. Vervolgens moet u het toetsenbord gedeeltelijk verwijderen door het bovenpaneel naar links te schuiven. Het toetsenbord leunt achterover en de lintkabel is losgekoppeld van het moederbord. Je ziet een metalen paneel dat is vastgeschroefd, ze moeten worden losgeschroefd. U ziet nu twee geheugenslots. De ene heeft al laptopgeheugen en in de tweede voeg je de module toe die je van tevoren hebt gekozen. Aan de bovenkant van de sleuf bevinden zich metalen clips, duw ze tegelijkertijd naar links en rechts en de liniaal springt 30 graden uit en plaatst een nieuwe module - zo wordt geheugen toegevoegd bij het vervangen van een bestaande.

Stap 2

Als de sleuf leeg is, installeert u de module voorzichtig in de sleuf en let u op de sleutel. Dit is het uitsteeksel in de connector. Het moet overeenkomen met het geheugenslot. Duw het uiteinde van de module in de richting van de connector en deze zou er geleidelijk in moeten schuiven. Druk helemaal in de richting van de laptop en zorg ervoor dat deze op zijn plaats klikt. Nou, dat is al het geheugen is toegevoegd. Daarna wordt alles in omgekeerde volgorde gemonteerd. Vergeet niet om uw RAM te controleren met een speciaal programma. Het is beter om "memtest86" te gebruiken. Zet de laptop aan, installeer dit programma en zorg er vervolgens voor dat de hoeveelheid RAM die beschikbaar is voor het systeem overeenkomt met de verwachte hoeveelheid. Wacht tot de test is afgelopen. Als je alles correct hebt geïnstalleerd, geeft het programma geen fouten, maar als ze er zijn en je weet niet waarom, zet dan de laptop uit en breng hem naar het servicecentrum.

Stap 3

Onderste gleuf.

Deze manier van geheugen toevoegen is veel eenvoudiger. Draai de laptop ook om en verwijder de batterij. Draai alle bouten los, op dit moment zijn het er 4, til het deksel op. Plaats vervolgens de module in een vrij slot op dezelfde manier als in het eerste geval, zet alles weer in elkaar en test ook het geheugen via het programma.

Geheugen toevoegen aan een laptop is natuurlijk helemaal niet moeilijk.

Populair per onderwerp