Hoe In Slaap Te Brengen

Inhoudsopgave:

Hoe In Slaap Te Brengen
Hoe In Slaap Te Brengen

Video: Hoe In Slaap Te Brengen

Video: Hoe In Slaap Te Brengen
Video: Nederlandse hypnose - Beter slapen 2024, Mei
Anonim

Als u dringend uw computer zo snel mogelijk moet afsluiten zonder dat u de stekker uit het stopcontact hoeft te trekken, of als u met een groot aantal programma's werkt die er lang over doen om op te slaan en te openen, of als uw computer er te lang over doet om op te starten tijdens het opstarten, dan kunt u " Slaapmodus " gebruiken.

Hoe in slaap te brengen
Hoe in slaap te brengen

instructies:

Stap 1

Het is vaak handig om de computer in een modus te zetten waarin deze minder stroom verbruikt tijdens afwezigheid van een gebruiker. Het is bekend dat randapparatuur zoals een monitor, processor, optische schijf, etc. veel stroom verbruikt. Als de monitor kan worden uitgeschakeld door op de aan / uit-knop op de behuizing te drukken, is het onmogelijk om afzonderlijke delen van de systeemeenheid op deze manier uit te schakelen. Speciale werkingsmodi van het Windows-besturingssysteem komen te hulp, een daarvan is "Hibernation".

Stap 2

In tegenstelling tot stand-by, waarbij de computer met een lager stroomverbruik werkt, schakelt de hibernationstand de computer volledig uit. Wanneer u naar deze modus overschakelt, wordt de huidige staat van de computer (alle actieve programma's, geopende en niet opgeslagen documenten, alle inhoud van het RAM-geheugen) naar de harde schijf geschreven, nadat deze weer is ingeschakeld, gaat de computer verder met zijn werk zoals als het helemaal niet was uitgeschakeld. De slaapstand versnelt het in- en uitschakelen van uw computer aanzienlijk.

Stap 3

Om de "Slaapmodus" te gebruiken, moet u deze activeren.

Open weergave-eigenschappen door het overeenkomstige item in het contextmenu van het bureaublad te selecteren. Ga naar het tabblad "Screensaver" en druk op de knop "Power …". Ga in het geopende venster naar het tabblad "Sluimerstand" en vink het selectievakje "Sta het gebruik van de slaapstand toe" aan. Ga naar het tabblad "Geavanceerd", als u wilt dat de computer in "Slaapmodus" gaat wanneer u op de aan/uit-knop van de computer drukt, selecteert u het juiste item in de vervolgkeuzelijst. Klik op Toepassen.

Stap 4

Nu is de computer klaar om in "Slaapmodus" te gaan, hiervoor kunt u een van de volgende dingen doen: 1. Druk op de aan/uit-knop van de computer (als deze methode is geactiveerd in de instellingen).

2. Klik in het menu "Start" op de knop "Afsluiten", in het geopende venster klikt u op het item "Standby-modus" terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt.

3. Open de "Taakmanager" (door gelijktijdig op de toetsen Ctrl, alt="Image" en Delete te drukken), selecteer in het menu "Shutdown" het item "Switch to sleep mode".

Aanbevolen: