Hoe De Taalbalk Terug Te Brengen Naar Het Bureaublad

Inhoudsopgave:

Hoe De Taalbalk Terug Te Brengen Naar Het Bureaublad
Hoe De Taalbalk Terug Te Brengen Naar Het Bureaublad

Video: Hoe De Taalbalk Terug Te Brengen Naar Het Bureaublad

Video: Hoe De Taalbalk Terug Te Brengen Naar Het Bureaublad
Video: How to bring back the missing taskbar and desktop icons 2024, Mei
Anonim

De taalbalk in Windows OS dient om de gebruiker te informeren welke taal (nationaal of Engels) wordt gebruikt door de momenteel actieve applicatie. Het kan ook worden gebruikt om snel te schakelen tussen invoertalen, spraakherkenning en andere tekstdiensten. Als dit paneel niet aanwezig is op het bureaublad of in de lade van uw besturingssysteem, probeer het dan op een van de hieronder beschreven manieren weer te geven.

Hoe de taalbalk terug te brengen naar het bureaublad
Hoe de taalbalk terug te brengen naar het bureaublad

instructies:

Stap 1

Als u Windows 7 gebruikt, opent u het hoofdmenu door op de WIN-toets te drukken of door op de knop "Start" te klikken. Selecteer daarin het item "Configuratiescherm".

Stap 2

Klik op de link met de tekst 'Taal en regio van de klok' in het Configuratiescherm.

Stap 3

Klik op de koppeling Regio en taal in het volgende venster van het Configuratiescherm.

Stap 4

Ga naar het tabblad "Taal en toetsenborden" van het venster dat wordt geopend en klik daarin op de knop "Toetsenbord wijzigen …".

Stap 5

Kies een van de opties voor het plaatsen van de taalbalk op het bureaublad - er zijn drie van deze opties op het tabblad Taalbalk van het venster Talen en tekstservices. Als u het vakje naast het label "Vastgezet aan de taakbalk" aanvinkt, is de huidige toetsenbordindeling te herkennen aan het pictogram in de lade (in het "systeemvak" van de taakbalk). Door de optie "Locatie overal op het bureaublad" te kiezen, kunt u dit paneel naar de meest geschikte plaats op het scherm verplaatsen. Nadat u uw selectie hebt gemaakt, klikt u op de knop OK en keert de taalbalk terug naar zijn plaats.

Stap 6

Als u Windows XP gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop op de vrije ruimte op de taakbalk, opent u in het pop-upcontextmenu het gedeelte "Werkbalken" en selecteert u "Taalbalk".

Stap 7

Als deze methode om welke reden dan ook niet werkt, kunt u in Windows XP de taalbalk inschakelen via het configuratiescherm. Open het hoofdmenu op de knop "Start" en start het configuratiescherm. Klik op de link "Datum, tijd, taal en regionale normen".

Stap 8

Klik op het opschrift "Regionale en taalnormen" in het volgende venster van het configuratiescherm.

Stap 9

Ga naar het tabblad "Talen" van het venster dat wordt geopend en klik op de knop "Details".

Stap 10

Klik op de knop Taalbalk onder aan het tabblad Opties van het venster Taal- en tekstservices.

Stap 11

Vink de vakjes voor "Toon de taalbalk op het bureaublad" en "Extra pictogram op de taakbalk" aan en klik vervolgens op de knop "OK". De taalbalk is nu aanwezig op uw beeldscherm.

Aanbevolen: