Vhs Opnemen Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Vhs Opnemen Op Een Computer
Vhs Opnemen Op Een Computer

Video: Vhs Opnemen Op Een Computer

Video: Vhs Opnemen Op Een Computer
Video: How To Transfer VHS Tapes To Your Computer 2024, Oktober
Anonim

Veel gezinnen hebben oude videobanden voor thuis. Het zal heel triest zijn als deze opnames verdwijnen alleen maar omdat de band vervormd of gedemagnetiseerd is. Analoge opnamen van VHS-banden kunnen echter worden opgeslagen door ze te digitaliseren en op de harde schijf van uw computer op te slaan.

Vhs opnemen op een computer
Vhs opnemen op een computer

Noodzakelijk

  • - hardware-converter Canopus ADVC110;
  • - IEEE1394 FireWire-controller;
  • - Firewire IEEE1394-kabel;
  • - video Recorder;
  • - kabel met RCA-connectoren;
  • - DVIO-programma;
  • - video cassette.

instructies:

Stap 1

Om informatie van een VHS-cassette op een computer op te slaan, moet u apparatuur voorbereiden voor digitalisering. Gebruik de Firewire IEEE1394-kabel die bij de hardwareconverter wordt geleverd en sluit de converter aan op de IEEE1394-connector op uw computer.

Stap 2

Sluit de videorecorder aan op de converter. Sluit hiervoor de video-uitgang van de bandrecorder aan op de video-ingang op het voorpaneel van de converter met behulp van een kabel met een RCA-connector, in de volksmond "tulp" genoemd. Doe hetzelfde met de audio-uitgang van de bandrecorder en de audio-ingang van de converter.

Stap 3

Zet de videorecorder aan en spoel de band terug naar het begin van de band. Als de band lange tijd niet is teruggespoeld, spoel de band dan meerdere keren terug van begin tot eind en weer terug.

Stap 4

Druk op de knop Input Select op de converter. De Analog In-indicator zou dan moeten oplichten. Als dit niet gebeurt, drukt u nog een keer op de knop.

Stap 5

Specificeer de locatie op de computerschijf waar de gedigitaliseerde video zal worden opgeslagen. Houd er rekening mee dat wanneer u een video digitaliseert met een externe converter, u bestanden van een vrij groot formaat krijgt. Daarom moeten ze worden opgeslagen op een schijf waarvan het bestandssysteem bestanden groter dan vier gigabyte toestaat.

Stap 6

Start Dvio op uw computer. Klik in het programmavenster op de knop Bestand. Geef in het geopende venster de locatie op waar de video wordt opgeslagen en voer de bestandsnaam in. Klik op de knop "Opslaan".

Stap 7

Begin met het digitaliseren van je video. Om dit te doen, klikt u op de knop Video vastleggen van camera in het DVIO-venster. Start het afspelen op de videorecorder. Een teller van vastgelegde frames en een indicator van de grootte van het opgenomen bestand zal in het programmavenster verschijnen.

Stap 8

Klik op de knop Stop om het opnemen van het bestand te stoppen. De gedigitaliseerde video kan nu worden bewerkt met een video-editor, ruis uit het geluid verwijderen met een geluidsverwerkingsprogramma en op schijf worden geknipt.

Aanbevolen: