Een Nummer Invoegen In Een Presentatie

Inhoudsopgave:

Een Nummer Invoegen In Een Presentatie
Een Nummer Invoegen In Een Presentatie

Video: Een Nummer Invoegen In Een Presentatie

Video: Een Nummer Invoegen In Een Presentatie
Video: 6. Een presentatie maken met LibreOffice Impress: Video Invoegen 2024, Mei
Anonim

Door animatie en geluid te gebruiken om uw presentatie te maken, maakt u de positie nog voordeliger. Natuurlijk moet je je concentreren op de semantische lading, maar een mooi ontwerp kan zeker geen kwaad. Alle benodigde geluidsbestanden zijn te vinden op internet. Het zijn er zelfs meer dan genoeg. Hoe voeg ik ze toe aan mijn presentatie?

Een nummer invoegen in een presentatie
Een nummer invoegen in een presentatie

instructies:

Stap 1

Selecteer op de werkbalk het menu-item "Invoegen" en vervolgens "Films en geluid". U ziet een venster met de mogelijkheid om een geluidsbestand in te voegen. Selecteer de gewenste audiotrack uit de lijst en klik op "OK". Nadat het venster is gesloten, biedt het programma u aan om het geselecteerde bestand automatisch te starten bij het laden van de presentatie. Als u hiermee tevreden bent, klikt u op de knop "Ja". In elk ander geval is een direct commando van de gebruiker vereist om de muziek te starten. Dit gebeurt op de volgende manier.

Stap 2

Open het menu Diavoorstelling en selecteer Animatie-instellingen. Selecteer de naam van het geluidsbestand waarin u geïnteresseerd bent in het taakvenster en maak er instellingen voor. Rechts van het bestand ziet u een pijl - klik erop. Er verschijnt een menu voor u, waarin u de opstartparameters en de afspeeltijd van het geluidsbestand kunt configureren. U kunt animatie aan uw presentatie toevoegen om deze nog interessanter te maken. De parameters worden in hetzelfde venster geconfigureerd. Door de instellingen te variëren, kunt u de volgorde aanpassen waarin meerdere objecten worden weergegeven.

Stap 3

Selecteer de bestandsnaam en klik vervolgens op het menu-item "Animatie-instellingen". Klik op de pijl rechts van het bestand. Selecteer daarna het item "Effectparameters" dat in het venster verschijnt. Ga naar het gedeelte Voltooien en geef het aantal dia's op waarvoor de geselecteerde muziek moet worden afgespeeld. Klik vervolgens op de knop "OK". U kunt een nummer aan uw presentatie toevoegen. Een goed gekozen nummer voegt sfeer toe en vestigt de aandacht van de kijker op de videosequentie.

Stap 4

Kies bestanden met de juiste extensie. Om een nummer in een presentatie in te voegen, moet een audiobestand de volgende extensies hebben: wav, mp3, wma. De eerste van de genoemde is de meest omvangrijke, dus het is handiger om de overige twee te gebruiken. Als je alleen een melodie in je presentatie nodig hebt en deze zo min mogelijk wilt laten "wegen", voeg dan een midi-bestand in.

Aanbevolen: