Hoe Schrijf Je Een Computerprogramma?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Computerprogramma?
Hoe Schrijf Je Een Computerprogramma?

Video: Hoe Schrijf Je Een Computerprogramma?

Video: Hoe Schrijf Je Een Computerprogramma?
Video: How to get the @ at symbol back on your keyboard Shift 2 quotes " " @ @ 2024, Mei
Anonim

Bijna elke specialiteit van een technische universiteit heeft een programmeercursus. En het is geen toeval: deze vaardigheid is niet alleen basis voor sommige activiteitsgebieden, maar ook nuttig voor gewone computergebruikers.

Hoe schrijf je een computerprogramma?
Hoe schrijf je een computerprogramma?

instructies:

Stap 1

Leer de basis van algoritmen. De computer maakt niet meer onderscheid dan "1" en "0" of "ja" en "nee". Om het programma correct te laten werken, moet u het reduceren tot nullen en enen. De programmeeromgeving kan het meeste van dit werk doen, maar niet alles. Het programma is voornamelijk gebaseerd op een opeenvolging van acties en voorwaarden: “Is de kamer warm? Welnee. Indien "ja", voer dan "open venster" uit. De taal van algoritmen is voor alle programmeeromgevingen hetzelfde en zonder deze te begrijpen, kun je in principe niet beginnen met het schrijven van een serieus programma.

Stap 2

Kies een taal. Om jezelf als een goede programmeur te beschouwen, moet je de kenmerken van alle talen ruwweg begrijpen en in elk van hen kunnen schrijven. Aan de andere kant is het onwaarschijnlijk dat u zelfs maar twee programmeeropties constant zult gebruiken, dus het is logisch om de enige te leren die het meest nodig is. Elk raamwerk wordt nogal nauw toegepast: Java wordt voornamelijk gebruikt voor het bouwen van applicaties op mobiele apparaten.

Stap 3

Selecteer een programmeeromgeving. Het is onwaarschijnlijk dat je meteen een nuttig en functioneel programma kunt schrijven, dus het is logisch om de meest "onhandige" Borland-omgeving te kiezen. Het werkt ook onder Dos en heeft een bijbehorende grafische interface. Het voordeel van deze omgeving is dat je de eigenaardigheden van de taal "op jezelf" voelt, want je hoeft maar één komma over te slaan en het programma in Borland werkt niet meer. Moderne omgevingen zoals Visual Studio lossen zelf kleine bugs op. Dat is handig, maar in een later stadium.

Stap 4

Begin met programmeren met de tutorial. In je eentje een taal leren zal een onnodige complicatie van het leven zijn: de literatuur is duidelijk geschreven, toegankelijk en vooral - met constante voorbeelden en taken om kennis in de praktijk toe te passen. Het programma wordt geboren na de eerste les en dit zal een uitstekende stimulans zijn voor vervolgwerk.

Aanbevolen: