Het Videobestandsformaat Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Videobestandsformaat Wijzigen
Het Videobestandsformaat Wijzigen

Video: Het Videobestandsformaat Wijzigen

Video: Het Videobestandsformaat Wijzigen
Video: Geavanceerde fotodiavoorstelling-zelfstudie voor PowerPoint 2024, Mei
Anonim

De bestaande verscheidenheid aan videobestandsformaten is alleen maar onhandig voor veel gebruikers: ze kunnen de video niet op een computer bekijken, het bestand kan niet worden gelezen door de videospeler. De oplossing voor deze problemen is om het videoformaat te wijzigen.

Het videobestandsformaat wijzigen
Het videobestandsformaat wijzigen

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren waarop u het formaat van het gewenste videobestand kunt wijzigen. De eerste manier is om een programma te gebruiken dat is ontworpen voor videobewerking en -bewerking. De tweede methode biedt een oplossing met behulp van een mediaconversietoepassing.

Stap 2

Kies een van de videobewerkings- en bewerkingsprogramma's. De standaard Windows Movie Maker is in de meeste gevallen niet geschikt, omdat het alleen bestanden in het.wmv-formaat kan opslaan. Als deze optie bij u past, gebruik dan deze specifieke toepassing.

Stap 3

Start het door u gekozen videobewerkingsprogramma. Importeer het vereiste videobestand erin. Open hiervoor de map met de video, klik op het gewenste bestand en sleep de video vervolgens zonder de muisknop los te laten naar het programmavenster. Niet alle programma's ondersteunen deze methode om bestanden toe te voegen, dus je kunt de interface van de applicatie zelf gebruiken. Selecteer "Bestand" -> "Openen" in het menu (in sommige editors moet u "Bestand" -> "Importeren") selecteren. Zoek in het dialoogvenster dat verschijnt het gewenste videobestand, selecteer het en klik op de knop "Openen".

Stap 4

De geselecteerde video wordt geopend op de tijdlijn van het programma. Nu moet je het opslaan in het vereiste formaat. Selecteer hiervoor het menu "Bestand" -> "Opslaan als" (in sommige editors moet u "Bestand" -> "Exporteren") selecteren. Geef in het dialoogvenster dat verschijnt de opslaglocatie en bestandsnaam op, klik vervolgens op het vervolgkeuzemenu "Formaat" en selecteer degene die u wilt. Geef bovendien de compressie-instellingen op. Klik op de knop "Opslaan" en wacht tot het einde.

Stap 5

Een andere manier is om een conversieprogramma te gebruiken. Start de juiste applicatie, selecteer de gewenste video via het menu "Bestand" -> "Openen". Geef in de programma-instellingen het gewenste formaat op, de locatie om de geconverteerde video op te slaan en klik vervolgens op de startknop. Wacht tot het proces is voltooid.

Aanbevolen: