Een Foto Knippen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Foto Knippen In Photoshop
Een Foto Knippen In Photoshop

Video: Een Foto Knippen In Photoshop

Video: Een Foto Knippen In Photoshop
Video: NIEUWE selectietool van Photoshop testen - Achtergrond verwijderen met 1 klik?! 2024, Mei
Anonim

Vaak wordt een pc-gebruiker geconfronteerd met de noodzaak om een afbeelding te verkleinen of bij te snijden. Deze taak wordt idealiter afgehandeld door Adobe Photoshop.

Een afbeelding knippen in Adobe Photoshop
Een afbeelding knippen in Adobe Photoshop

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-programma, pc

instructies:

Stap 1

Photoshop biedt veel mogelijkheden, waarmee je snel een bepaalde foto kunt knippen. We zullen kijken naar twee van de eenvoudigste en meest gebruikte - het gereedschap Lasso en het gereedschap Rechthoekig selectiekader, die zich bovenaan het linkerdeelvenster bevinden.

Stap 2

Afbeeldingen snijden met een lasso. Met dit gereedschap kunt u vormsnijden. Dat wil zeggen, de lasso is optimaal voor het uitsnijden van de contouren van alle vormen in de afbeelding. U kunt ook het gereedschap "Magnetische lasso" selecteren, in dit geval zal de contourlijn bij het selecteren van een fragment aan de contouren van het gesneden object blijven plakken. Om de snede te voltooien, moet u de begin- en eindpunten van de contourlijn verbinden. Het geselecteerde gebied kan worden geknipt door op Ctrl + X te drukken en het op een nieuwe laag te plakken door op Ctrl + V te drukken.

Stap 3

Afbeeldingen snijden met een rechthoekig gebied. In tegenstelling tot de vorige gereedschappen, kan het rechthoekige gebied geen mooi gevormde afbeeldingen snijden. Op basis van de naam is het gemakkelijk aan te nemen dat deze snijmethode de selectie van rechthoekige of vierkante gebieden omvat. Het knippen en plakken van geselecteerde fragmenten gebeurt met dezelfde toetsen als bij het gebruik van de Lasso-tool

Aanbevolen: