Informatie Van Een Computer Opslaan

Inhoudsopgave:

Informatie Van Een Computer Opslaan
Informatie Van Een Computer Opslaan

Video: Informatie Van Een Computer Opslaan

Video: Informatie Van Een Computer Opslaan
Video: first computers with operating system #os360 IBM650 and IBM700 #windows 2024, Mei
Anonim

Bij het opnieuw installeren van het besturingssysteem zijn velen bang om belangrijke bestanden te verliezen. Om te voorkomen dat de benodigde informatie per ongeluk wordt verwijderd, wordt aanbevolen deze vooraf op afzonderlijke media op te slaan.

Informatie van een computer opslaan
Informatie van een computer opslaan

Noodzakelijk

  • - Partitie Beheerder;
  • - extra computer.

instructies:

Stap 1

Als u de mogelijkheid heeft om de harde schijf op een andere computer aan te sluiten, voer dan dit proces uit. Zet uw computer uit, demonteer de systeemeenheid en verwijder de harde schijf door er twee kabels van los te koppelen.

Stap 2

Sluit deze harde schijf aan op de tweede computer. Zorg ervoor dat deze pc het besturingssysteem opstart vanaf andere media. Zet de tweede computer aan. Nadat het besturingssysteem is geladen, kopieert u alle benodigde informatie van uw harde schijf naar een andere harde schijf, flashstation of USB-HDD.

Stap 3

Installeer de harde schijf terug in de systeemeenheid. Zet uw computer aan en installeer een nieuw besturingssysteem.

Stap 4

Als u de harde schijf niet op een andere computer kunt aansluiten, maakt u een extra partitie waarnaar u de vereiste bestanden kunt kopiëren of een nieuw besturingssysteem kunt installeren.

Stap 5

Download en installeer het Partition Manager-programma. Start uw computer opnieuw op om de installatie van het programma te voltooien. Start Partitiebeheer. Zoek het menu "Wizards" op het hoofdpaneel en open het.

Stap 6

Selecteer "Sectie maken". Zorg ervoor dat u het vakje naast "Geavanceerde gebruikersmodus" aanvinkt. Klik volgende". Selecteer een harde schijf of zijn partitie, uit de vrije ruimte waarvan een nieuw volume zal worden gemaakt. Klik volgende".

Stap 7

Stel de grootte van de toekomstige lokale schijf in. Houd er rekening mee dat om Windows 7 te installeren, het wordt aanbevolen om een partitie te maken die groter is dan 30 GB, en voor Windows XP is 20 GB voldoende.

Stap 8

Vink het vakje aan naast "Maken als logische partitie". Klik volgende". Selecteer het type bestandssysteem waarnaar het nieuwe volume wordt geformatteerd. Klik op de knoppen Volgende en Voltooien.

Stap 9

Om het proces van het maken van een nieuw volume te starten, klikt u op de knop "In afwachting van wijzigingen toepassen". Nadat u een nieuwe partitie hebt gemaakt, installeert u het besturingssysteem erop of kopieert u de vereiste bestanden.

Aanbevolen: