Hoe Websites In Firefox Te Blokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe Websites In Firefox Te Blokkeren
Hoe Websites In Firefox Te Blokkeren

Video: Hoe Websites In Firefox Te Blokkeren

Video: Hoe Websites In Firefox Te Blokkeren
Video: How To Block Websites on FireFox 2024, Mei
Anonim

Op internet kun je veel nuttige informatie vinden, maar de pagina's bevatten vaak een buitensporige hoeveelheid vervelende advertenties, links leiden naar nutteloze of gevaarlijke sites, en dit bemoeilijkt het werk enorm. De Mozilla Firefox-browser biedt een aantal hulpmiddelen om het gebruikerscomfort te verbeteren.

Hoe websites in Firefox te blokkeren
Hoe websites in Firefox te blokkeren

instructies:

Stap 1

Configureer de juiste instellingen om niet per ongeluk naar een gevaarlijke pagina te gaan. Start de Mozilla Firefox-browser. Selecteer in het menu "Extra" de optie "Opties". Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Ga daarin naar het tabblad "Bescherming". Plaats een markering in het veld 'Blokkeer sites verdacht van aanvallen' en in het veld 'Blokkeer sites verdacht van fraude'.

Stap 2

Om niet afgeleid te worden van je werk door nutteloze advertenties, ga je naar het tabblad "Inhoud". Plaats een markering in het vak "Blokkeer pop-ups". Klik indien nodig op de knop "Uitsluitingen" en voeg aan de lijst de adressen toe van de sites die pop-upvensters mogen openen. Pas de nieuwe instellingen toe met de OK-knop.

Stap 3

Als je browser niet genoeg voor je is, installeer dan een Firefox-add-on, waarmee je elk element op de pagina of het domein kunt blokkeren, bijvoorbeeld Adblock Plus. Om de add-on te installeren, gaat u naar de officiële website op https://addons.mozilla.org en zoekt u naar Adblock Plus onder de categorie Privacy & Beveiliging.

Stap 4

Klik op de knop "Toevoegen aan Firefox" en wacht tot de installatie is voltooid. Start uw browser opnieuw. Als het plug-inpictogram niet wordt weergegeven op de werkbalk, opent u het item "Add-ons" via het menu "Instellingen". Selecteer het gedeelte "Extensies". Zoek Adblock Plus in de lijst en klik op de knop "Instellingen". In het geopende venster stelt u de markering in het veld "Weergeven in het paneel met add-ons" in.

Stap 5

Om een item aan de geblokkeerde lijst toe te voegen, klikt u op het Adblock Plus-pictogram en selecteert u "Lijst met items openen" in het menu. Er wordt een nieuw venster toegevoegd, waarin een lijst wordt weergegeven met afbeeldingen, objecten, frames en scripts die op de pagina aanwezig zijn en die kunnen worden geblokkeerd. Selecteer de gewenste regel en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het contextmenu de opdracht "Lock Element".

Aanbevolen: