Hoe Tv-programma's Op Een Computer Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe Tv-programma's Op Een Computer Te Bekijken
Hoe Tv-programma's Op Een Computer Te Bekijken

Video: Hoe Tv-programma's Op Een Computer Te Bekijken

Video: Hoe Tv-programma's Op Een Computer Te Bekijken
Video: TV kijken op jouw computer 2024, Maart
Anonim

U kunt tv-zenders bekijken op een computer met satellietapparatuur of via een internetverbinding. Online kijken vereist onbeperkte snelle internettoegang, dus het is niet zo wijdverbreid als tv kijken met satellietapparatuur.

Hoe tv-programma's op een computer te bekijken
Hoe tv-programma's op een computer te bekijken

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - toegang tot internet;
  • - een set satellietapparatuur.

instructies:

Stap 1

Selecteer de satelliet die de kanalen uitzendt die u wilt bekijken. Informatie over satellieten en zenders vindt u op internet door de naam van de zender met de term "satelliet-tv" in de zoekbalk in te voeren.

Stap 2

Ga naar lyngsat.com en bekijk informatie over de gevonden satelliet en de kanalen die deze uitzendt. In de kolom Frequentie vindt u de frequentie waarop het kanaal werkt, in de kolom Systeemcodering - het DVB-kaartformaat (S of S-2), in de kolom Beam - de naam van de transponderstraal. Deze gegevens heb je nodig bij je verdere werk.

Stap 3

Kijk op de bundeldekkingskaart (kolom Beam) of je huis binnen het bereik van de bundel ligt en welke diameter de antenne moet hebben om een goed signaal te ontvangen.

Stap 4

Koop satellietapparatuur - antenne, converter, DVB-kaart, antennekabel. Het type converter (C of Ku) moet overeenkomen met de frequentie van het verzonden signaal en het type dvd-kaart moet overeenkomen met het formaat van het verzonden signaal (S of S-2). Deze gegevens zijn bepaald in stap 2.

Stap 5

Installeer de DVB-kaart in de sleuf van de computer en installeer de software ervoor. Nadat de installatie is voltooid, opent u het kaarttunerprogramma en voert u de kanaalparameters van de site lyngsat.com erin in. Het programma moet de afwezigheid van een signaal registreren.

Stap 6

Download en installeer de Satellite Antenna Alignment-software. Voer de coördinaten van de satelliet en uw huis erin in. Als reactie daarop geeft het programma de azimut van de satelliet (geografisch en zonne-energie), de hoek van zijn elevatie boven de horizon, de hellingshoek van de antenne.

Stap 7

Monteer de satellietapparatuur door de antenne op een locatie te plaatsen die toegankelijk is voor het satellietsignaal. Stem de antenne exact af op de satelliet en fixeer het signaal met behulp van het DVB-kaarttunerprogramma. Bereik de maximale waarde door de antenne nauwkeurig te oriënteren.

Stap 8

Download een van de programma's voor het kijken naar satelliet-tv - de meest populaire is bijvoorbeeld ProgDvb. Installeer het programma op uw computer en voer het uit. Open het menu Zenderlijst. Zoek uw satelliet in de optie Kanaal zoeken en klik erop om te beginnen met scannen. Nadat het scannen is voltooid, wordt de lijst met gevonden kanalen weergegeven in de afspeellijst rechts of links van het programmavenster. Klik op een van hen en geniet van het kijken naar satelliet-tv.

Aanbevolen: