Een Gif Splitsen

Inhoudsopgave:

Een Gif Splitsen
Een Gif Splitsen

Video: Een Gif Splitsen

Video: Een Gif Splitsen
Video: tiktok gif tutorial 2024, Mei
Anonim

Soms is het nodig om het bestand in delen te splitsen om te begrijpen uit welke frames een animatie bestaat. Afhankelijk van het type bestand dat moet worden gesplitst, wordt een specifiek programma gebruikt. U kunt elk bewerkingsprogramma voor pixelart gebruiken om alle frames van de gif-animatie te bekijken.

Een splitsen
Een splitsen

Noodzakelijk

  • Software:
  • - Adobe-Photoshop;
  • - ACDSee.

instructies:

Stap 1

Als je constant Adobe Photoshop gebruikt, is de snelste manier om het bestand te splitsen in dit programma, omdat: hier kun je het bewerken en een nieuwe animatie maken. Om met animatie in Adobe Photoshop te werken, moet u niet alleen het programma zelf installeren, maar ook het hulpprogramma QuickTime Player van Apple. Het is vereist voor correct werken met gif-bestanden. U kunt dit product downloaden van de officiële website van Apple, deze software wordt helemaal gratis verspreid.

Stap 2

Nadat u QuickTime Player hebt geïnstalleerd, moet u Photoshop starten: klik op het menu "Start", selecteer het gedeelte "Programma's", in de lijst die wordt geopend, klik op de snelkoppeling naar Adobe Photoshop. U ziet het hoofdvenster van het programma, ook wel het werkgebied genoemd. Om een gif-bestand te openen, klikt u op het bovenste menu "Bestand" en selecteert u het gedeelte "Importeren" en vervolgens het item "Videoframes naar lagen".

Stap 3

Geef in het geopende venster het pad naar het animatiebestand op. Standaard worden in dit venster alleen bestanden in videoformaat weergegeven. Om uw bestand in het venster te laten verschijnen, voert u de waarde "*.gif" in zonder aanhalingstekens in het veld "Bestandsnaam" en drukt u vervolgens op Enter. Nu kunt u uw bestand selecteren en op de knop "Uploaden" klikken.

Stap 4

U ziet een venster "Video importeren in lagen", in het blok "Importeerbereik" vinkt u het vakje "Van begin tot eind" aan, evenals het item "Frame-voor-frame animatie maken". Klik op de knop Ja (OK). De gif-afbeelding wordt opgedeeld in verschillende kaarten, die in elke map kunnen worden opgeslagen.

Stap 5

Dit is niet de enige manier om meerdere jpeg-afbeeldingen van.

Stap 6

Klik in het geopende venster met de rechtermuisknop op de afbeelding, selecteer "Wijzigen" en "Bestandsindeling converteren" (sneltoets Ctrl + F). Selecteer een willekeurig bestandstype (bij voorkeur jpeg) en klik twee keer op de knop Volgende en vervolgens op de knop Voltooien. In dezelfde map waar het bestand stond dat u voor verwerking hebt geselecteerd, vindt u verschillende jpeg-bestanden.

Aanbevolen: