Hoe Maak Je Een Aanraakknop?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Aanraakknop?
Hoe Maak Je Een Aanraakknop?

Video: Hoe Maak Je Een Aanraakknop?

Video: Hoe Maak Je Een Aanraakknop?
Video: 📶 POCO M3 Pro - Gedetailleerde REVIEW en TESTS 2024, Mei
Anonim

Er waren eens aanraakknoppen in apparatuur een eerbetoon aan de mode. Alleen al het feit dat het niet nodig was om op de knop te drukken, maar alleen om hem aan te raken, wekte verrukking bij de gebruikers. Tegenwoordig zijn dergelijke knoppen zo gewoon geworden dat hardwareontwerpers ze nog minder vaak gebruiken dan in het verleden.

Hoe maak je een aanraakknop?
Hoe maak je een aanraakknop?

instructies:

Stap 1

Koop een K561LA7 of K561LN2 microschakeling. Met de eerste kunt u maximaal vier aanraakknoppen implementeren, de tweede - maximaal zes.

Stap 2

Bekijk de pinout van de K561LA7-microschakeling:

- 1 element: 1, 2 - ingangen, 3 - uitgang;

- 2 elementen: 5, 6 - ingangen, 4 - uitgang;

- 3 elementen: 8, 9 - ingangen, 10 - uitgang;

- 4e element: 12, 13 - ingangen, 11 - uitgang.

Stap 3

Bekijk de pinout van de K561LN2-microschakeling:

- 1 element: 1 - ingang, 2 - uitgang;

- 2 elementen: 3 - ingang, 4 - uitgang;

- 3 elementen: 5 - ingang, 6 - uitgang;

- 4e element: 8 - ingang, 8 - uitgang;

- 5e element: 11 - ingang, 10 - uitgang;

- 6e element: 13 - ingang, 12 - uitgang.

Stap 4

Houd er rekening mee dat op beide microschakelingen de zevende pin is voor aansluiting op de gemeenschappelijke draad en de veertiende voor het voeden van de positieve pool van de voeding (van 3 tot 15 V). De voedingsspanning van de microschakeling moet gelijk zijn aan de voedingsspanning van die logische knooppunten waarop deze is aangesloten, het is zelfs wenselijk dat ze worden gevoed vanuit een gemeenschappelijke bron.

Stap 5

Om een aanraakknop te maken van een van de logische elementen van de microschakeling, moet u eerst, als het element twee ingangen heeft, deze met elkaar verbinden. Verbind vervolgens de ingang (of het aansluitpunt van de ingangen, afhankelijk van het element) met de positieve voedingsbus via een weerstand met een weerstand van ongeveer twee megohm. Plaats twee sensoren naast elkaar op het voorpaneel van het instrument. Sluit een van hen met een korte geleider aan op de ingang van het element of het aansluitpunt van de ingangen, en de andere met een even korte geleider op de gemeenschappelijke draad van het apparaat.

Stap 6

Wanneer niemand de sensorcontacten aanraakt, is er een logische nul aanwezig aan de uitgang van het overeenkomstige logische element (aangezien de ingang via een weerstand is verbonden met de voedingsbus, of, zoals ze in jargon zeggen, "naar boven getrokken", wat overeenkomt met tot één, en het element is een omvormer). Als u beide sensorcontacten tegelijkertijd aanraakt, wordt de ingang van het element via de huidweerstand, die veel minder is dan de overeenkomstige parameter van de weerstand, verbonden met de gemeenschappelijke draad, wat overeenkomt met een logische nul. En aan de uitgang van het element verschijnt een niveau dat overeenkomt met een logische eenheid, die standhoudt totdat de vinger van de sensoren wordt verwijderd.

Aanbevolen: