Hoe Foto's Ovaal Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Foto's Ovaal Te Maken
Hoe Foto's Ovaal Te Maken

Video: Hoe Foto's Ovaal Te Maken

Video: Hoe Foto's Ovaal Te Maken
Video: SanderHelpt #24 - Hoe maak (gratis) je een foto transparant! 2024, Mei
Anonim

Soms willen camerabezitters hun foto's ongebruikelijk maken, anders dan de saaie rechthoekige standaard. Dankzij de mogelijkheden van Photoshop is het heel goed mogelijk om een foto te maken van een ovale, ronde of andere willekeurige vorm.

Hoe foto's ovaal te maken
Hoe foto's ovaal te maken

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-fotografie

instructies:

Stap 1

Open de foto. Druk op de toets met de Latijnse letter M. Vouw in het actieve venster op de werkbalk de lijst uit en selecteer de Elliptical Marquee Tool. Maak een ovale selectie rond de hoofdobjecten in de afbeelding.

Stap 2

Om de selectie te verplaatsen of de grootte ervan aan te passen, kiest u Selectie selecteren en transformeren in het hoofdmenu. Stel de selectie zo in dat de objecten in het midden staan.

Stap 3

Nu moet je de selectie naar het klembord kopiëren. Selecteer hiervoor de items Bewerken en Kopiëren in het hoofdmenu of druk op de toetsen Ctrl + C. Open een nieuw document (Bestand, Nieuw). Selecteer in het vak Achtergrondinhoud de eigenschap Transparant in de lijst. Klik in het lagenpaneel op de tweede van de rechterknop Maak een nieuwe laag en plak het geselecteerde object Ctrl + V. U kunt ook Bewerken en Plakken selecteren in het hoofdmenu.

Stap 4

Nu moeten we de grootte van de basis vergroten. Ga vanuit het hoofdmenu naar Afbeelding en Canvasgrootte. Voer in het vak Nieuwe maat elk 3 cm in voor de breedte en hoogte van de basis.

Stap 5

Voeg een nieuwe laag toe tussen de achtergrond en de afbeelding en noem deze "Frame". Selecteer in de werkbalk een elliptische selectie en maak een ovaal rond de foto zo groot als u de foto wilt omlijsten. Stel de kleur voor dit frame naar wens in en vul de selectie met de Paint Bucket Tool.

Stap 6

Deselecteer de selectie met Ctrl + D. Dubbelklik op de laagminiatuur "Frame" om het dialoogvenster Laagstijl te openen. Stel voor slagschaduw Hoek = 155 graden in. Stel in het venster Eigenschappen afschuining en reliëf de waarden in zoals weergegeven en vink de optie Contour aan.

Aanbevolen: