Hoe Windows 7 Bootloader Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Windows 7 Bootloader Te Repareren
Hoe Windows 7 Bootloader Te Repareren

Video: Hoe Windows 7 Bootloader Te Repareren

Video: Hoe Windows 7 Bootloader Te Repareren
Video: Fix the Windows 7 Bootloader using a Windows Recovery Disc 2024, Mei
Anonim

Het besturingssysteem wordt geladen vanuit het zogenaamde MBR-gebied, dat het Windows-record bevat. Het kan gebeuren dat dit gebied beschadigd raakt en het systeem niet goed werkt. Om de situatie te corrigeren, moet de bootloader worden hersteld.

Hoe Windows 7 Bootloader te repareren
Hoe Windows 7 Bootloader te repareren

Noodzakelijk

  • - een computer met Windows 7;
  • - multiboot-schijf met Windows 7.

instructies:

Stap 1

Om de OS-bootloader te herstellen, start u het systeemherstelmenu. Dit kan op verschillende manieren: door een multiboot-schijf te hebben met Windows 7 of door het opstartmenu te gebruiken door deze met de F8-toets aan te roepen.

Stap 2

Wanneer u herstelt vanaf een schijf, wacht u tot het Windows-installatievenster verschijnt en selecteert u vervolgens het menu "Systeemherstel". Het venster dat verschijnt, toont de besturingssystemen op uw computer. Klik op degene die u gaat herstellen.

Stap 3

Selecteer in het volgende venster de actie "Opstartherstel". Wacht tot de applicatie is afgelopen, waarna een herstart nodig is, de computer-bootloader werkt weer.

Stap 4

Als het probleem met deze actie niet is opgelost, keert u terug naar het actieselectiemenu en selecteert u Opdrachtprompt. Er wordt een venster geopend waarin u het Bootrec-commando schrijft en op Enter drukt om het uit te voeren. Voer het commando Bootrec.exe / FixMbr in, het zal een nieuw opstartrecord schrijven.

Stap 5

Voer vervolgens de opdracht in die de nieuwe opstartsector Bootrec.exe / FixBoot schrijft. Na elke invoer van een opdracht zou u het bericht "Bewerking succesvol voltooid" moeten zien. Voer de opdracht Afsluiten in om de opdrachtregel af te sluiten.

Stap 6

Er is ook een tweede versie van de opdracht die kan helpen de opstartsector te herstellen. Voer bootsect / NT60 SYS in om de master-opstartcode bij te werken. Als u klaar bent, voert u ook de opdracht Afsluiten in.

Stap 7

Als deze methode mislukt, probeer dan de volgende. Voer de opdracht Bootrec.exe / RebuildBcd in, waarmee uw harde schijven worden gescand op vermeldingen in het Windows-besturingssysteem. Selecteer op de volgende regel de actie om een OS-vermelding aan het systeem toe te voegen. Na het voltooien van deze stappen, verlaat u de opdrachtregel op dezelfde manier met de opdracht Afsluiten. Start je computer opnieuw op.

Aanbevolen: