Hoe Kom Je Erachter Welk Platform?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Welk Platform?
Hoe Kom Je Erachter Welk Platform?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welk Platform?

Video: (4/5) Hoe kom je erachter waaraan iemand overleden is? 2022, December
Anonim

Soms moet de gebruiker van een pc weten welke versie van het besturingssysteem of platform op zijn pc is geïnstalleerd. Je kunt het ook definiëren aan de hand van het uiterlijk, maar de thema's die velen zo leuk vinden, zijn volledig misleidend. Het ontwerp van Windows XP kan vergelijkbaar zijn met Windows Vista of Windows Seven, en Windows Seven kan qua uiterlijk lijken op een systeem uit de Linux-familie. Gebruik de tips in dit artikel om deze verwarring op te lossen.

Hoe kom je erachter welk platform?
Hoe kom je erachter welk platform?

Het is nodig

Everest Ultimate Edition-software, systeemeigenschappen-applet, opdrachtregel

instructies:

Stap 1

Ga naar de applet Systeemeigenschappen om het Windows-familieplatform te bepalen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer", selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. "Deze computer" bevindt zich op het bureaublad of in het menu "Start". Als het niet aanwezig is, kunt u "Systeemeigenschappen" op een alternatieve manier starten: klik op het menu "Start", selecteer "Configuratiescherm", dubbelklik in het geopende venster op het pictogram "Systeem". In het geopende venster ziet u de naam van het besturingssysteem. Als de systeemnaam de volledige naam van het servicepack bevat, is het platform 32-bits, anders is het 64-bit.

Stap 2

Ook kan het platform van de Windows-familie worden bepaald met behulp van het Everest-programma. Nadat het programma is gestart, selecteert u het gedeelte "Besturingssysteem", vervolgens het item "Besturingssysteem", vervolgens "Eigenschappen van het besturingssysteem" en vervolgens "OS-kerneltype". Deze regel bevat een waarde die eindigt op N-bit. Het aangegeven nummer in plaats van de letter N geeft de systeemcapaciteit aan.

Stap 3

In besturingssystemen van de Linux-familie is alles veel eenvoudiger. Het is voldoende om de opdrachtregel aan te roepen en vervolgens de volgende waarde in te voeren: cat `ls / etc / * {-, _} {release, version} 2> / dev / null | hoofd -n 1`.

Populair per onderwerp