Hoe Wazige Foto's Duidelijk Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Wazige Foto's Duidelijk Te Maken
Hoe Wazige Foto's Duidelijk Te Maken

Video: Hoe Wazige Foto's Duidelijk Te Maken

Video: Hoe Wazige Foto's Duidelijk Te Maken
Video: Zó maak je foto's met een wazige achtergrond! 2024, Mei
Anonim

Met de grafische editor Adobe Photoshop kunt u enkele defecten van mislukte foto's, waaronder wazige afbeeldingen, elimineren. Op verschillende manieren worden goede resultaten bereikt.

Hoe wazige foto's duidelijk te maken
Hoe wazige foto's duidelijk te maken

instructies:

Stap 1

Open de originele afbeelding en dupliceer deze met Ctrl + V. Het is beter om alle wijzigingen op een nieuwe laag aan te brengen, zodat mislukte acties de afbeelding niet beschadigen.

Stap 2

Gebruik in het menu Filter, in de groep Overig, High Pass. Kies een dergelijke waarde voor de straal zodat de contouren van de afbeelding iets onder het grijze masker vandaan komen. Klik op OK en stel de overvloeimodus in op Overlay voor deze laag.

Stap 3

Selecteer in hetzelfde filtermenu in de groep Verscherpen de optie Onscherp masker en gebruik de schuifregelaars om de juiste waarden voor Hoeveelheid en Straal in te stellen. De parameter Bedrag stelt de mate van invloed in op de tekening, Radius - de straal, Treshold - de bescherming van kleine details tegen de invloed van het gereedschap.

Stap 4

Als de Amont-waarde te veel wordt verhoogd, kunnen er artefacten in de afbeelding verschijnen. Als het drempelniveau te hoog is, zien de details eruit als "plastic". Schakel het selectievakje Voorbeeld in om wijzigingen te controleren.

Stap 5

U kunt ook de optie Slim verscherpen uit de groep Verscherpen gebruiken. Schuif de schakelaar naar de stand Geavanceerd voor een fijnere beeldverwerking. Verscherp de hooglichten en schaduwen met de schuifregelaars Hoeveelheid vervagen, Toonbreedte en Straal.

Stap 6

U kunt de tool Fotofilter gebruiken om de helderheid en expressiviteit van uw foto te verbeteren. Open Afbeelding, Aanpassingen en Fotofilter. Zoek een geschikte waarde uit de lijst.

Stap 7

Klik op Nieuwe opvul- of aanpassingslaag maken in het deelvenster Lagen en kies Fotofilter. U kunt een kant-en-klaar filter uit de lijst kiezen of uw eigen filter maken. Zet hiervoor de schakelaar op Kleur en klik op het gekleurde vierkantje naast de knop. Markeer op de kleurenkiezer de juiste tint.

Stap 8

Details op de voorgrond moeten duidelijker zijn dan objecten op afstand. Druk op Q om de modus voor het snel bewerken van maskers te openen en op D om de standaardkleuren in te stellen. Gebruik een zachte borstel om over de voorgrond te schilderen. Verander vervolgens de voorgrondkleur in grijs en verwerk verder weg gelegen details zonder de achtergrond aan te raken.

Stap 9

Druk nogmaals op Q. Er verschijnt een selectie rond een deel van de foto - deze wordt beschermd door een masker. Hoe donkerder de penseelkleur, hoe sterker de bescherming. Selecteer in het menu Filter Gaussiaans vervagen en stel de waarde Radius in op 0,5 px. Verre objecten en, in mindere mate, details in het midden van de opname worden vervaagd.

Aanbevolen: