Hoe Een Ovaal Te Snijden In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Een Ovaal Te Snijden In Photoshop
Hoe Een Ovaal Te Snijden In Photoshop

Video: Hoe Een Ovaal Te Snijden In Photoshop

Video: Hoe Een Ovaal Te Snijden In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, April
Anonim

De bewerkingen van het kopiëren en uitsnijden van delen van een afbeelding in de grafische editor Adobe Photoshop zijn vrij eenvoudige acties die kunnen worden uitgevoerd door op een paar knoppen op het toetsenbord te drukken. In de meeste gevallen moet u echter veel meer tijd besteden aan de voorbereidende procedure - het selecteren van het gebied van de afbeelding waarop u de snijbewerking wilt toepassen. De grafische editor heeft hiervoor tools met zeer flexibele instellingen.

Hoe een ovaal te snijden in Photoshop
Hoe een ovaal te snijden in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Nadat Adobe Photoshop is gestart en het gewenste document erin is geladen, schakelt u de ovale selectietool in. Als het werd gebruikt in de vorige selectiebewerking, volstaat het om de toets met de Latijnse letter M in te drukken om opnieuw in te schakelen. Als daarvoor de standaard rechthoekige variant van dit gereedschap werd gebruikt, beweegt u de muisaanwijzer over de tweede knop in de werkbalk, druk op de linkerknop en laat haar een paar seconden niet los. Als gevolg hiervan wordt een lijst met gereedschapsopties die aan de knop zijn gekoppeld, geopend - selecteer de regel "Oval Region Tool".

Stap 2

Beweeg de muisaanwijzer over de linkerbovenhoek van de toekomstige selectie. Dit is niet het punt dat op de rand van het ovaal zal liggen, het moet horizontaal overeenkomen met het meest linkse punt van het ovaal en verticaal met het hoogste punt. Als het moeilijk is om deze plaats "met het oog" te bepalen, schakel dan de weergave van horizontale en verticale linialen in (Ctrl + R), rasters (Ctrl + E) of teken hulplijnen - beweeg de cursor over een van de linialen, druk op alt="Afbeelding" en houd de linkerknop ingedrukt om een verticale of horizontale lijn te tekenen. Voor een grotere nauwkeurigheid kunt u op dezelfde manier het meest rechtse punt van het geselecteerde gebied markeren.

Stap 3

Verplaats de cursor terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt van de punten linksboven naar de punten rechtsonder die in de vorige stap zijn geselecteerd. Wanneer u de knop loslaat, wordt de grootte van het ovaal vastgezet, maar u kunt het verplaatsen met behulp van de navigatieknoppen - de pijltoetsen of de muis. U kunt de strikt ovale vorm van het geselecteerde gebied wijzigen - kantelen, roteren, verkleinen, vervormen, enz. Open hiervoor het gedeelte "Selectie" in het menu en selecteer het item "Geselecteerd gebied transformeren". Klik vervolgens met de rechtermuisknop in het ovaal en selecteer een van de meer dan een dozijn transformatie-opties in het contextmenu. Wijzig de selectie met de geselecteerde methode door de ankerpunten op het frame met de muis rond het ovaal te verplaatsen.

Stap 4

Wanneer u klaar bent met het vormen van het selectiegebied, selecteert u de gewenste in het deelvenster Lagen en drukt u op de toetscombinatie Ctrl + X of selecteert u het item "Knippen" in het gedeelte "Bewerken" van het Photoshop-menu.

Aanbevolen: