Hoe De Kleur In Een Document Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Kleur In Een Document Te Veranderen
Hoe De Kleur In Een Document Te Veranderen

Video: Hoe De Kleur In Een Document Te Veranderen

Video: Hoe De Kleur In Een Document Te Veranderen
Video: Afdrukken met Word 2024, Mei
Anonim

Nu is uw document klaar. Alsof alles klopt in betekenis en stijl. Er ontbreekt echter nog iets om de aandacht van de geadresseerde te trekken. Misschien moet u de kleur van de pagina, de afzonderlijke alinea's en het lettertype wijzigen? Met een beetje experimenteren krijg je zeker het gewenste resultaat.

Hoe de kleur in een document te veranderen
Hoe de kleur in een document te veranderen

instructies:

Stap 1

Afhankelijk van het type document dat u voorbereidt, selecteert u de gewenste Microsoft Office-toepassing. Tekstdocumenten kunnen bijvoorbeeld het beste in Microsoft Office Word worden gedaan. Dit programma is ontworpen om heldere, opvallende teksten te produceren.

Stap 2

Geef het document dus een kleur (de standaardpaginakleur is wit). Selecteer voor het gemak de paginalay-outmodus. Ga naar "Menu" - "Bestand" - "Pagina-instelling". Selecteer de regel "Paginakleur" in de vervolgkeuzelijst. Bepaal de gewenste kleur uit de hoofd- of extra tinten U kunt nog sneller naar het gedeelte "Pagina-instelling" gaan door op het pictogram met dezelfde naam op het snelle toegangspaneel te klikken.

Stap 3

Als de versie van het Word-programma eerder is (bijvoorbeeld 2003), dan kan de paginakleur worden ingesteld door het pad "Formaat" - "Achtergrond" te volgen. Vanuit het menu "Opmaak" kunt u ook eenvoudig de stijl van het document maken of wijzigen (regel "Stijlen en opmaak"), en elke alinea in een andere kleur omlijsten en kleuren (regel "Randen en opvulling").

Stap 4

Het pictogram (onderstreepte letter "A") is verantwoordelijk voor het wijzigen van de letterkleur. Door erop te klikken aan het begin van het werk, selecteert u de hoofdkleur van de tekst in het document. Om de kleur van afzonderlijke woorden of zinsdelen te wijzigen, selecteert u de gewenste woorden en specificeert u de kleur door op het pictogram te klikken.

Op dezelfde manier kunt u de weergave van een hyperlink wijzigen (standaard wordt deze weergegeven met blauw onderstreepte tekst).

Stap 5

PowerPoint wordt gebruikt om presentaties te maken. U kunt een groot aantal kant-en-klare thema's naar wens bewerken. Ga naar "Menu" - "Formaat" - "Thema's". Hier vindt u alles wat u nodig heeft om de achtergrondkleur, het lettertype, enz. te wijzigen. Het pictogram Thema's bevindt zich ook op de werkbalk Snelle toegang, waar u het gemakkelijk kunt vinden.

Stap 6

Gebruik Excel bij het maken van tabellen, grafieken. Met behulp van de pictogrammen op de opmaakbalk "Opvulkleur" en "Tekstkleur" kunt u de weergave van afzonderlijke rijen, kolommen en cellen wijzigen. In de nieuwste versie van Microsoft Office heeft de werkbalk Snelle toegang (of via het menu Opmaak - Celstijlen) een pictogram voor celstijlen waarmee u vooraf gemaakte stijlen voor uw werk kunt selecteren (of wijzigen).

Stap 7

Wees niet bang om uw document te bederven, want er is altijd een mogelijkheid om een foutieve actie ongedaan te maken. En het behaalde resultaat zal zelfs u verrassen!

Aanbevolen: