Hoe De Kleur Van Kleding Te Veranderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe De Kleur Van Kleding Te Veranderen In Photoshop
Hoe De Kleur Van Kleding Te Veranderen In Photoshop

Video: Hoe De Kleur Van Kleding Te Veranderen In Photoshop

Video: Hoe De Kleur Van Kleding Te Veranderen In Photoshop
Video: Hoe verander je makkelijk je kleding kleur? 2024, Mei
Anonim

De mogelijkheden van Adobe Photoshop geven, zoals u weet, bijna onbeperkte vrijheid bij het veranderen van het beeld van een persoon in digitale fotografie. Met de tools van dit programma kunt u bijvoorbeeld een meer succesvolle kledingkleur kiezen, zodat deze harmonieus past bij de kleur van de ogen, de huid, het omliggende interieur, enz.

Hoe de kleur van kleding te veranderen in Photoshop
Hoe de kleur van kleding te veranderen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Om deze procedure uit te voeren, is het noodzakelijk om twee bewerkingen uit te voeren: - het aangeven en markeren van delen van de afbeelding waar de kleding zich bevindt, waarvan de kleur moet worden gecorrigeerd; - in feite de verandering in de kleurtint van de geselecteerde fragmenten. U kunt op bijna een dozijn verschillende manieren een selectie maken in het Photoshop-programma. U kunt bijvoorbeeld de contouren van het vereiste gebied schetsen met het gereedschap Veelhoeklasso - deze methode is vrij arbeidsintensief, vereist doorzettingsvermogen en een bepaalde vaardigheid van handwerk, maar geeft een uitstekend resultaat. Het fragment kan nauwkeurig worden geselecteerd en de nuances van de contour zijn onder controle van de ontwerper. U kunt semi-automatische methoden gebruiken: de Toverstaf-tool of de Quick Selection Tool. Als de kleur en geometrische vormen van een fragment behoorlijk radicaal verschillen van de omringende details, kunt u vertrouwen op de schouders van automatisering - door het verschil in kleur en contrast van de randen te gebruiken, kan het programma een volledig nauwkeurige selectie maken. Helaas geeft deze methode significante fouten op plaatsen waar er een opeenstapeling van details in de afbeelding is, soms zelfs nauwgezette manipulaties van de gebruiker, die aangeven "wat te markeren en wat niet te markeren" geen bevredigende resultaten opleveren. Als de kleding, waarvan we de kleur moeten veranderen, uniek in zijn visuele kenmerken - er zijn geen objecten meer van dezelfde kleur en tint op de foto - dan, op voorwaarde dat de foto van voldoende kwaliteit is, kunt u een ander automatisch hulpmiddel gebruiken - de kleur Bereik optie. (deze is te vinden in het menu Selectie). Op basis van een kleurvoorbeeld bouwt deze tool een selectiemasker, inclusief afbeeldingselementen die een passende toon hebben. Het selectiebereik kan worden uitgebreid en verkleind, rechtstreeks verwijzend naar de beeldfragmenten die voldoen aan de gewenste parameters - de hoofdkleur van kleding, de kleur in plooien en schaduwen, lichte highlights, details - en zo de kleursamenstelling van het gewenste gebied volledig beschrijven dan de flikkerende contouren die de details van de afbeelding die we nodig hebben omlijsten, welsprekend zullen spreken, kunt u doorgaan naar de herschilderfase.

Stap 2

Er zijn ook veel manieren en opties. U kunt direct na de selectie een van de opdrachten uit het menu Afbeelding> Aanpassingen gebruiken. Bijna elk van hen stelt u op de een of andere manier, volgens een of ander algoritme, in staat om de kleur van de afbeelding te veranderen. Het nadeel van deze methode is één: de bewerking om de kleur te veranderen wordt gelijktijdig uitgevoerd over het fragment van de laag met de afbeelding, d.w.z. vervormt de oorspronkelijke informatie, en in de toekomst is het al erg moeilijk om het verkregen resultaat opnieuw te wijzigen en te corrigeren zonder significant kwaliteitsverlies. Je moet "terugdraaien" naar de vorige actie en alles opnieuw doen. Er is een andere manier - om een aanpassingslaag te maken. Deze methode is flexibeler, omdat het in feite de informatie zelf op de originele laag niet verandert, maar alleen de wiskundige kleurconversiefunctie beschrijft - een set parameters en een methode - die een zichtbare verandering in realtime maakt, maar deze parameters kunnen op elk moment worden gewijzigd, waardoor u zelfs na het uitvoeren van andere transformaties van de afbeelding, kunt terugkeren naar de kleurcorrectiefase zonder kwaliteitsverlies. Er zijn veel soorten aanpassingslagen, hun lijst dupliceert veel opties uit het menu Afbeelding> Aanpassingen, en qua functionaliteit doet deze methode niet onder voor de vorige. Zo'n laag, kunt u het menu gebruiken Laag> Nieuwe aanpassingslaag (Laag> Nieuwe aanpassingslaag), of klik op het pictogram in de vorm van een zwart-witte cirkel aan de onderkant van het deelvenster Lagen. Vervolgens moet u het type kleurconversie-algoritme selecteren. Houd er rekening mee dat bij het maken van een laag, als u eerder een selectie hebt gemaakt, de gemaakte laag deze selectie zal erven in de vorm van een transparantiemasker. Dit is erg handig, omdat dit masker bovendien kan worden gecorrigeerd en daarmee de fouten van de vorige fase kan corrigeren, vooral als u op automatisering moest vertrouwen. Welk kleurcorrectie-algoritme u kiest, hangt af van uw specifieke situatie. Het Hue / Saturation-algoritme wordt beschouwd als een redelijk populair en eenvoudig hulpmiddel, waarbij u met behulp van drie parameters de tintverschuiving, verzadiging en helderheid van het geselecteerde fragment kunt wijzigen. Maar andere methoden kunnen net zo handig zijn. Experimenteer, probeer, kies.. Nogmaals, onthoud dat u de parameters van een aanpassingslaag zo vaak kunt wijzigen als u wilt zonder informatie in de originele afbeelding te verliezen. Door geleidelijk de parameters van de aanpassingslaag te variëren en de onvolkomenheden van het masker te corrigeren, kunt u een volledig realistische verandering in de kleur van de kleding bereiken. Natuurlijk kunt u voor verschillende delen van de afbeelding zoveel aanpassingslagen maken als u wilt, die elk de kleur van een bepaald deel van de kleding kunnen regelen.

Stap 3

Wanneer het werk aan de afbeelding is voltooid, slaat u de afbeelding op in twee verschillende formaten: het "native" formaat van Adobe Photoshop - al uw maskers en aanpassingslagen worden in dit bestand opgeslagen, zodat u later, zonder het moeizame werk opnieuw te doen, u kunt altijd terugkeren naar het bewerken van deze foto en het tweede bestand - in een algemeen geaccepteerd formaat voor verzenden en delen - bijvoorbeeld in het populaire JPEG-formaat.

Aanbevolen: