In Quarantaine Geplaatste Bestanden Verwijderen

Inhoudsopgave:

In Quarantaine Geplaatste Bestanden Verwijderen
In Quarantaine Geplaatste Bestanden Verwijderen

Video: In Quarantaine Geplaatste Bestanden Verwijderen

Video: In Quarantaine Geplaatste Bestanden Verwijderen
Video: Ransomware verwijderen en bestanden 100% ontsleutelen [ALLES IN EEN] 2024, Mei
Anonim

Op internet is een aanzienlijk aantal bestanden geïnfecteerd met virussen en om uw computer te beschermen, moet u een antivirusprogramma installeren. De meeste van deze applicaties hebben de mogelijkheid om een bestand in quarantaine te plaatsen en, indien nodig, de informatie te gebruiken. Maar als u het document niet nodig heeft, kunt u het daar eenvoudig verwijderen.

In quarantaine geplaatste bestanden verwijderen
In quarantaine geplaatste bestanden verwijderen

Noodzakelijk

ESET NOD32 Antivirus

instructies:

Stap 1

Alle bestanden in de Quarantainemap zijn geïnfecteerd of verdacht, of zijn door de gebruiker zelf verplaatst. Vink in de instellingen van het antivirusprogramma het vakje aan naast de regel "Geïnfecteerde bestanden automatisch in quarantaine plaatsen". In dit geval hoeft u niet voortdurend een beslissing te nemen over de verplaatsing van dergelijke documenten.

Stap 2

Via de interface van het antivirusprogramma kunt u precies achterhalen welke objecten zich in deze map bevinden. Als u ESET NOD32 hebt geïnstalleerd, gaat u naar het hoofdmenu van het programma (met actieve beveiliging bevindt dit zich in de taakbalk). Selecteer vervolgens het gedeelte "Hulpprogramma's" - het biedt toegang tot het antivirusbeheer. Open de map met de naam "Quarantaine". Alle bestanden die eerder daar zijn geplaatst, worden weergegeven.

Stap 3

Bij elk in quarantaine geplaatst object kan ESET NOD32 verschillende acties ondernemen, namelijk: verwijderen, herstellen (van deze map naar het origineel verplaatsen) en opnieuw scannen (opnieuw scannen). Als het bestand naar uw mening daar per ongeluk is geplaatst, is het beter om de analyse opnieuw uit te voeren. Als het antivirusprogramma daarna geen bedreiging detecteert, kan het document worden hersteld.

Stap 4

Klik op de knop "Verwijderen" om uw computer volledig te verwijderen van ongewenste bestanden. In dit geval wordt het virus dat het heeft geïnfecteerd, samen met het object verwijderd. Het zal onmogelijk zijn om het terug te herstellen.

Stap 5

Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om bestanden in quarantaine uit te voeren. Wanneer u met de rechtermuisknop op een document klikt, ziet u alleen de eigenschappen ervan. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat uw besturingssysteem wordt geïnfecteerd door een virus als het per ongeluk wordt gestart. Op voorwaarde dat het geïnfecteerde object zich in de map "Quarantine" bevindt, is het helemaal niet schadelijk voor uw systeem, maar wordt het eenvoudig opgeslagen in het geheugen van het antivirusprogramma.

Aanbevolen: