Bestanden Terughalen Uit Quarantaine

Inhoudsopgave:

Bestanden Terughalen Uit Quarantaine
Bestanden Terughalen Uit Quarantaine

Video: Bestanden Terughalen Uit Quarantaine

Video: Bestanden Terughalen Uit Quarantaine
Video: Bestanden en mappen verwijderen en terughalen 2024, Mei
Anonim

Het proces van het herstellen van per ongeluk verplaatste bestanden uit quarantaine is gestandaardiseerd in de meeste antivirusprogramma's en verschilt weinig van elkaar. Bestudeer het algoritme voor gegevensextractie met behulp van het voorbeeld van Kaspersky Anti-Virus.

Bestanden terughalen uit quarantaine
Bestanden terughalen uit quarantaine

Noodzakelijk

  • - PC met Windows-besturingssysteem;
  • - Kaspersky Anti-Virus.

instructies:

Stap 1

Antivirussoftware van Kaspersky Lab plaatst alle bestanden die verdacht zijn, maar niet als virussen worden herkend, in quarantaine. Vaak bevat deze speciale zone van het antivirusprogramma gegevens die geen schadelijke bijlagen bevatten. Herstel dergelijke bestanden als u er zeker van bent dat ze veilig zijn.

Stap 2

Ga naar het menu "Start" van uw computer en open het venster "Kaspersky Anti-Virus". U kunt ook toegang krijgen via de taakbalk door te dubbelklikken op de linkertoets van de manipulator op het programmapictogram. Activeer het menu-item "Quarantaine" bovenaan het scherm.

Stap 3

Als er een bijgewerkte versie van Kaspersky Anti-Virus op uw computer is geïnstalleerd en de namen in het menu verschillen van de aangegeven namen, gebruik dan de Help-sectie. Analyseer de lijst met in quarantaine geplaatste bestanden, zoek en markeer de bestanden die moeten worden hersteld.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op het bestand en klik op het item "Verwijderen uit de lijst" in het contextmenu. U kunt dus alle gegevens selecteren die in het programmageheugen zijn opgeslagen. Vergeet echter niet dat Kaspersky Anti-Virus zelden per ongeluk bestanden in quarantaine plaatst.

Stap 5

Bevestig uw keuze en herhaal de procedure met alle bestanden die u uit quarantaine wilde verwijderen. Sluit het venster door op de bijbehorende knop onderaan het scherm te klikken. Onthoud dat zelfs informatie waarvan u zeker bent, kan worden geïnfecteerd met schadelijke bestanden.

Stap 6

Gegevens in quarantaine zijn niet moeilijk te herstellen, u hoeft alleen alle stappen opeenvolgend te volgen en het besturingssysteem dat op uw computer is geïnstalleerd niet te beschadigen. Volg het advies van antivirussoftware van Kaspersky Lab en bescherm uw computer tegen kwaadaardige aanvallen.

Aanbevolen: