Hoe Alle Getallen In Excel Af Te Ronden

Inhoudsopgave:

Hoe Alle Getallen In Excel Af Te Ronden
Hoe Alle Getallen In Excel Af Te Ronden

Video: Hoe Alle Getallen In Excel Af Te Ronden

Video: Hoe Alle Getallen In Excel Af Te Ronden
Video: R 4 5 Functie AFRONDEN 2024, April
Anonim

De automatische implementatie van rekenkundige bewerkingen in Excel is ongetwijfeld een handige functie die het veel gemakkelijker maakt om met grote hoeveelheden gegevens te werken. Hierdoor kunnen echter, bijvoorbeeld door deling, getallen met een groot aantal decimalen worden verkregen. In deze situatie moet worden afgerond.

Hoe alle getallen in Excel af te ronden
Hoe alle getallen in Excel af te ronden

De afronding van getallen in Excel is vrij eenvoudig, dus het zal zelfs voor een beginner geen bijzondere problemen veroorzaken. Tegelijkertijd kan het, net als de meeste andere bewerkingen, worden toegepast op een enkel nummer of op een hele reeks van de gewenste nummers.

Een array selecteren voor afronding

Om het programma te laten begrijpen tot welke delen van de database de afrondingsbewerking moet worden uitgebreid, is het noodzakelijk om het uit te voeren deel van de array te selecteren. Dit kan door met de linkermuisknop op de gewenste cel te klikken en het selectieveld uit te rekken tot het gewenste aantal cellen. Tijdens het werk kan het echter blijken dat de af te ronden array discreet is, dat wil zeggen discontinu. Een van de meest voor de hand liggende, maar ook de meest tijdrovende opties in dit geval is sequentiële afronding van gegevens in elk deel van de array. Het kan nog eenvoudiger: druk tijdens het maken van een selectie op het toetsenbord en houd de Ctrl-toets ingedrukt. Hiermee kunt u met de muis discontinue data-arrays selecteren, waarop u vervolgens een algemene bewerking kunt uitvoeren. Ten slotte is de derde manier om een reeks gegevens op te geven die moeten worden afgerond met behulp van een formule.

Breuken afronden

Om de geselecteerde getallen af te ronden, klikt u met de linkermuisknop op een van de cellen in het geselecteerde gebied. Deze actie zorgt ervoor dat er een menu verschijnt, waarvan een van de items "Cellen opmaken" is - en u moet het selecteren. In dit menu ziet u achtereenvolgens verschillende tabbladen: de parameters die u nodig hebt, bevinden zich op het tabblad "Nummers". In het opgegeven gedeelte kunt u het type getallen selecteren dat zich in de geselecteerde cellen bevindt. Om de afrondingsbewerking uit te voeren, is het noodzakelijk om het formaat te selecteren dat is aangeduid als "Numeriek" uit de aangeboden lijst. Als u dit formaat selecteert, verschijnt er een menu met aanvullende instellingen. Een van de items in dit menu is het aantal decimalen, dat u naar eigen goeddunken kunt kiezen. In dit geval verandert het getal zelf dat in elk van de af te ronden cellen is geschreven niet als gevolg van deze bewerking, omdat alleen het formaat van de afbeelding zal veranderen. Zo kunt u altijd op dezelfde manier terugkeren naar het oorspronkelijke formaat of een ander afrondingstype kiezen.

Gehele getallen afronden

Gebruik de functie ROUND om gehele getallen af te ronden. Voeg tussen haakjes na de functieaanduiding het eerste argument toe - de naam van de cel of specificeer de gegevensarray waarop de bewerking moet worden toegepast, en het tweede argument - het aantal significante cijfers dat moet worden gebruikt voor afronding. Dezelfde methode kan echter worden gebruikt om breuken af te ronden. Dus een cijfer gelijk aan 0 zorgt ervoor dat het getal wordt afgerond op een geheel getal. Cijfer gelijk aan 1 - afronding op 1 decimaal. Een cijfer gelijk aan -1 wordt afgerond op de eerste tien. Stel dat we het getal 1003 in cel A2 willen afronden op duizendtallen. In dit geval ziet de functie er als volgt uit: = ROND (A2, -3). Als gevolg hiervan wordt het getal 1000 weergegeven in de opgegeven cel.

Aanbevolen: