Een Fragment Selecteren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Fragment Selecteren In Photoshop
Een Fragment Selecteren In Photoshop

Video: Een Fragment Selecteren In Photoshop

Video: Een Fragment Selecteren In Photoshop
Video: Adobe Photoshop. Базовый уровень. Гибридный курс. Занятие №1. Андрей Журавлев 2024, April
Anonim

Het maken van selectiekadergebieden is een van de meest voorkomende bewerkingen in de rasterafbeeldingseditor Adobe Photoshop. Mogelijk moet u een fragment selecteren om alleen het effect van tools en filters erop te kopiëren, verwijderen, transformeren of beperken. Er is een grote verscheidenheid aan selectiehulpmiddelen in Adobe Photoshop.

Een fragment selecteren in Photoshop
Een fragment selecteren in Photoshop

Noodzakelijk

Adobe-Photoshop

instructies:

Stap 1

Selecteer het fragment in Photoshop met behulp van de tools van de Marquee-groep. Hiermee kunt u een selectiegebied maken met een regelmatige rechthoekige of elliptische vorm. De afzonderlijke selectiekaders met één rij en selectiekader met één kolom worden gebruikt om een gebied van één pixel hoog of één pixel breed over het hele document te selecteren.

Stap 2

Gebruik de tools van de Lasso-groep om complexe fragmenten te selecteren. Het gereedschap Veelhoeklasso maakt een selectiegebied dat wordt omsloten door rechte lijnen. Dankzij automatische herkenning van de grenzen van ongelijksoortige fragmenten, maakt de Magnetic Lasso Tool het mogelijk om gemakkelijk fragmenten met duidelijke contouren te selecteren. Het gereedschap Lasso wordt gebruikt in een tekenstijl uit de vrije hand. Ze kunnen eenvoudig het gewenste gebied afbakenen.

Stap 3

Als de selectie een gebied is dat is gevuld met één kleur of meerdere kleuren van vergelijkbare tinten, gebruikt u het gereedschap Toverstaf. Nadat u het hebt geactiveerd, maar voordat u het gebruikt, selecteert u de juiste waarde voor de parameter Tolerantie. Het wordt ingevoerd in het tekstveld van het bovenste paneel en is verantwoordelijk voor de tolerantie bij het herkennen van de grenzen van afbeeldingsgebieden. Klik dan gewoon op het gewenste fragment.

Stap 4

Als de randen van het fragment dat u wilt selecteren vrij duidelijk worden weergegeven, maar de dynamiek van kleurovergangen het gebruik van de toverstaf niet meer toestaat, gebruik dan het gereedschap Snelle selectie. Activeer het. Selecteer vervolgens de juiste penseelparameters door op het penseelelement in het bovenste paneel te klikken. Klik op de knop Toevoegen aan selectie. Verf over verschillende delen van het fragment en breid de selectie uit tot de gewenste grootte en vorm.

Stap 5

Een handige manier om fragmenten te selecteren wordt geboden door de snelmaskermodus. Activeer het door op de knop Bewerken in snelmaskermodus op de werkbalk te klikken of door op Q op uw toetsenbord te drukken. Kies zwart als voorgrondkleur. Verberg de hele afbeelding met het gereedschap Emmertje. Kies wit als voorgrondkleur. Gebruik tekengereedschappen (bijvoorbeeld Penseel) om selectiegebieden te maken. Verlaat de Quick Mask-modus op dezelfde manier als waarop deze werd geactiveerd.

Aanbevolen: