Lagen Selecteren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Lagen Selecteren In Photoshop
Lagen Selecteren In Photoshop

Video: Lagen Selecteren In Photoshop

Video: Lagen Selecteren In Photoshop
Video: Lagen selecteren in Photoshop 2024, April
Anonim

Bij het werken met foto's en tekeningen in de grafische editor Photoshop is het vaak nodig om wijzigingen aan te brengen in afzonderlijke lagen van de afbeelding. Lagen kunnen ook worden gecombineerd tot groepen, wat het bewerkingsproces aanzienlijk vereenvoudigt.

Lagen selecteren in Photoshop
Lagen selecteren in Photoshop

instructies:

Stap 1

Start Adobe Photoshop en laad het grafische bestand dat u wilt bewerken. Open het deelvenster Lagen. In de regel bevindt het zich standaard in de rechterbenedenhoek van het programmavenster. Als het palet Lagen gesloten is, kunt u het openen door de rij Lagen in het gedeelte Venster te selecteren of door op de F7-toets op uw toetsenbord te drukken.

Stap 2

Onderzoek de inhoud van het palet op het eerste tabblad. Het moet alle lagen weergeven die momenteel in het grafische document staan. Om een enkele laag te selecteren, hoeft u er alleen maar met de rechtermuisknop op te klikken.

Stap 3

Als u meerdere opeenvolgende lagen moet selecteren, houdt u de Shift-toets ingedrukt en klikt u op de eerste en laatste laag van de groep. Verschillende lagen, die afzonderlijk in het palet staan, kunnen worden geselecteerd door de Ctrl-toets ingedrukt te houden en met de cursor op de gewenste objecten te klikken. Als er per ongeluk een extra laag is geselecteerd, klikt u er nogmaals op terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt om deze te deselecteren.

Stap 4

Als u af en toe toegang moet hebben tot dezelfde laaggroep, maakt u er een aparte map voor aan. Onderaan het deelvenster Lagen vindt u een reeks kleine pictogrammen. Selecteer de gewenste items en klik op het mappictogram. Een map met de naam "Groep 1" verschijnt in het paletvenster, wanneer u erop klikt, worden alle daarin geplaatste lagen geselecteerd.

Stap 5

Alle lagen van de afbeelding kunnen worden geselecteerd door op de regel "Alle lagen" in het menu "Selectie" te klikken. Als u alle lagen van hetzelfde type wilt selecteren, bijvoorbeeld tekstlagen, maakt u één object actief en selecteert u de regel "Vergelijkbare lagen" in het menu "Selectie".

Stap 6

Om een afzonderlijke laag te deselecteren, klikt u er met de rechtermuisknop op door op de Ctrl-toets op uw toetsenbord te drukken. U kunt alle lagen deselecteren door in het deelvenster Lagen buiten het objectlijstgebied te klikken. Een boogweg: ga naar het menu "Selectie" en selecteer de regel "Deselecteer lagen".

Aanbevolen: