Is Het Mogelijk Om Word-bestanden Te Bewerken Op Een Android-tablet?

Inhoudsopgave:

Is Het Mogelijk Om Word-bestanden Te Bewerken Op Een Android-tablet?
Is Het Mogelijk Om Word-bestanden Te Bewerken Op Een Android-tablet?

Video: Is Het Mogelijk Om Word-bestanden Te Bewerken Op Een Android-tablet?

Video: Is Het Mogelijk Om Word-bestanden Te Bewerken Op Een Android-tablet?
Video: The best Office apps for Android 2024, April
Anonim

De tablet is een uitstekende assistent voor mensen met creatieve beroepen en kantoormedewerkers. Maar om van het speelgoed een werkinstrument te maken, moet je een aantal handige programma's op de tablet installeren, waaronder een hoogwaardige teksteditor op de eerste plaats.

Een Word-bestand bewerken op een Android-tablet
Een Word-bestand bewerken op een Android-tablet

De meeste tablets van populaire fabrikanten hebben een applicatie voor het openen en lezen van documenten, inclusief presentaties en spreadsheets, vooraf geïnstalleerd. Maar het is vaak onmogelijk om het bestand in zo'n standaardprogramma te bewerken. Maar met de speciale software die vanuit Google Play is geïnstalleerd, kun je van je Android-tablet een volwaardig mobiel kantoor maken.

Kingsoft Office: elektronische documenten bewerken op een tablet

Deze app staat in de top van Google Play en heeft enkele honderdduizenden fans. Wat echter niet verwonderlijk is. Het programma maakt het in een paar stappen mogelijk om kantoordocumenten, inclusief gescande kopieën die in PDF-formaat zijn opgeslagen, direct op de tablet te openen.

De enige reden waarom deze applicatie niet geliefd is bij Russisch sprekende eigenaren van tabletcomputers, is het gebrek aan ondersteuning voor de Russische taal. Hoewel de applicatie-interface vrij eenvoudig en intuïtief is.

QuickOffice van Google: virtueel kantoor voor Android

Deze applicatie heeft bijna dezelfde functies als de vorige, maar heeft ook zijn eigen smaak. QuickOffice kan documenten synchroniseren met Google Doc-bestanden, wat voor velen een bepalende factor is bij het kiezen van een mobiele applicatie die werkt met Word- en Excel-documenten.

Synchronisatie met Google Doc stelt u in staat om documenten op te slaan, zelfs als de tablet verloren of kapot is.

De functionaliteit van de applicatie is basic. QuickOffice heeft geen speciale reeks tekstontwerpopties, zoals in een Word voor een pc. Maar wat in het programma zit, is voldoende om gemakkelijk een document van elk populair formaat buiten de computer te bewerken en te verzenden door er toegang toe te openen in Google Doc of via e-mail. Opgemerkt moet worden dat zonder toegang tot internet de applicatie ook prima werkt.

Houd er rekening mee dat zonder internetverbinding de gemaakte documenten niet worden gesynchroniseerd met de server en dat u ze moet opslaan in het tabletgeheugen of op externe media.

Buiten kantoor houdt het werk niet op met een tablet bij de hand. Naast de bovenstaande toepassingen die het bewerken van elektronische documentbestanden ondersteunen, zijn er nog een tiental varianten van betaalde en gratis programma's. Daarom, als de editor niet in eerste instantie op uw tablet is geïnstalleerd, wanhoop dan niet: neem een kijkje op Google Play en kies uit het gepresenteerde assortiment "assistent" naar uw smaak.

Aanbevolen: