Een Koeler Vertragen?

Inhoudsopgave:

Een Koeler Vertragen?
Een Koeler Vertragen?

Video: Een Koeler Vertragen?

Video: Een Koeler Vertragen?
Video: De warme oceaanstroom vertraagt: einde opwarming klimaat? 2024, Mei
Anonim

Om het geluidsniveau te verminderen, is het noodzakelijk om de parameters van de koelventilatoren aan te passen. Bij gebruik van een mobiele computer bespaart deze actie energie door de levensduur van de batterij van het apparaat te verlengen.

Een koeler vertragen?
Een koeler vertragen?

Noodzakelijk

  • - AMD-overdrive;
  • - Snelheidsfan.

instructies:

Stap 1

Als je computer of laptop een AMD-processor gebruikt, raden we aan om het AMD OverDrive-programma te gebruiken. Download dit programma van de officiële site www.amd.com. Installeer het en start uw computer opnieuw op. Start AMD OverDrive en wacht terwijl het programma uw computer scant.

Stap 2

Vouw het menu Performance Control uit en ga naar het submenu Fan Control. Zoek het pictogram van de gewenste ventilator en stel de minimumwaarde in voor de rotatiesnelheid van de bladen. Als u niet zeker bent van de juiste keuze van de ventilator, evalueer dan visueel de snelheidsveranderingen door eerst de systeemeenheid te openen. Klik op de knop Toepassen om de opgegeven parameters van de koelers op te slaan.

Stap 3

Klik op de knop Voorkeuren, die zich in de rechterbovenhoek van het werkvenster bevindt. Selecteer het menu Instellingen. Zoek het menu Mijn laatste instellingen toepassen bij het opstarten van het systeem en vink het vakje ernaast aan om te activeren. Klik op OK en sluit het programmavenster.

Stap 4

Als alternatief voor het hulpprogramma OverDrive kunt u het programma SpeedFan gebruiken. Download en installeer deze app. Start uw computer opnieuw op en start SpeedFan. Het venster dat wordt geopend, geeft de temperatuur weer van de apparaten waarop de sensoren zijn geïnstalleerd. In het onderste deel van het venster staan verschillende namen van koelers. Druk meerdere keren op de pijl-omlaag om de rotatiesnelheid van de gewenste ventilatorbladen te verlagen.

Stap 5

Wacht even en controleer of de temperatuur van alle apparaten binnen aanvaardbare limieten ligt. Als de temperatuurwaarden de norm hebben overschreden, verhoog dan de snelheid van de ventilatoren. Vink het vakje aan naast de parameter Automatische ventilatorsnelheid. Oververhit uw apparatuur niet voortdurend. Dit kan de prestaties nadelig beïnvloeden of tot volledige schade aan het apparaat leiden.

Aanbevolen: