Hoe Windows XP Te Herstellen Om Te Werken

Inhoudsopgave:

Hoe Windows XP Te Herstellen Om Te Werken
Hoe Windows XP Te Herstellen Om Te Werken

Video: Hoe Windows XP Te Herstellen Om Te Werken

Video: Hoe Windows XP Te Herstellen Om Te Werken
Video: Выживание на Windows XP в 2019 году. Пытаемся выйти в Интернет, устанавливаем программы 2024, Mei
Anonim

Vroeg of laat wordt een van de gebruikers geconfronteerd met het probleem van een onstabiele werking van het Windows XP-besturingssysteem. Vaak wordt in dergelijke situaties het besturingssysteem opnieuw geïnstalleerd. Maar in plaats daarvan kunt u eenvoudig de normale werking herstellen.

Hoe Windows XP te herstellen om te werken
Hoe Windows XP te herstellen om te werken

Noodzakelijk

opstartdiskette met het besturingssysteem Windows XP

instructies:

Stap 1

Een van de belangrijkste manieren om het besturingssysteem te herstellen, is het gebruik van de zogenaamde herstelconsole. Om te kunnen werken, heb je een opstartbare schijf nodig met het besturingssysteem Windows XP. Plaats de schijf in het optische station van uw computer. Start uw pc opnieuw op.

Stap 2

Direct na het opnieuw opstarten, zodra de computer begint te starten, drukt u op F8. Kortom, met deze toets kunt u het BOOT-menu openen. Als u het BOOT-menu niet kunt openen met F8, probeer dan andere F-toetsen.

Stap 3

Selecteer vervolgens in BOOT uw optische station en druk op Enter. Wacht een paar seconden totdat de schijf begint te draaien en druk op een willekeurige toets. Daarna begint het downloaden van bestanden. Als het klaar is, verschijnt het dialoogvenster "Windows XP installeren". Druk op de R-toets.

Stap 4

De herstelconsole wordt geopend. U moet de map selecteren van het besturingssysteem dat wordt hersteld. Standaard is dit de map C: WINDOWS. Selecteer het en druk op Enter. Er verschijnt een melding waarin u wordt gevraagd een beheerderswachtwoord in te voeren. Als u geen wachtwoord heeft ingesteld, drukt u gewoon op Enter.

Stap 5

Voer vervolgens Fixboot in en druk vervolgens op de Enter-toets. Er zal een melding zijn over het overschrijven van de opstartsector, druk op de Y-toets en wacht tot het proces is voltooid. Er verschijnt een bericht dat de nieuwe opstartsector is geschreven.

Stap 6

Voer nu de opdracht Fixmbr in en bevestig. Druk vervolgens op de toets Y. U ziet een melding dat er een nieuw opstartrecord is aangemaakt.

Stap 7

Voer vervolgens de opdracht Afsluiten in. De computer zal opnieuw opstarten. De volgende keer dat de pc wordt ingeschakeld, bevindt deze zich in de normale modus. Hiermee is de herstelprocedure voltooid. In de meeste gevallen kunt u met deze methode de normale werking van het besturingssysteem Windows XP volledig herstellen.

Aanbevolen: