Hoe De Computernaam Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Computernaam Te Bepalen
Hoe De Computernaam Te Bepalen

Video: Hoe De Computernaam Te Bepalen

Video: Hoe De Computernaam Te Bepalen
Video: Hoe werkt cmd? 2024, Mei
Anonim

Bij normaal computerwerk hoeft u de naam meestal niet te weten. Bij het maken van een lokaal netwerk of het controleren van de werking ervan, kan het echter nodig zijn om de naam van een computer op het netwerk te bepalen. Dit is niet moeilijk om te doen.

Hoe de computernaam te bepalen
Hoe de computernaam te bepalen

instructies:

Stap 1

Om de computernaam in het Windows Xp-besturingssysteem te achterhalen, gaat u naar het bureaublad en zoekt u de snelkoppeling met de computerafbeelding. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op deze snelkoppeling en selecteer in het menu dat verschijnt "Eigenschappen".

Stap 2

Als deze snelkoppeling niet op uw bureaublad staat, kunt u het configuratiescherm gebruiken. Om dit te doen, klikt u op de knop "Start" en roept u het menu met dezelfde naam op, waarin u het item "Mijn computer" moet vinden. Net als bij het werken met een snelkoppeling, klikt u met de rechtermuisknop op dit item en selecteert u Eigenschappen in het contextmenu (de laatste in de lijst).

Stap 3

Daarnaast is er nog een andere manier om het venster met systeemeigenschappen weer te geven. Het is misschien niet de snelste, maar toch mag het niet over het hoofd worden gezien. Om dit te doen, zoals in de vorige paragraaf, opent u het menu "Start", maar selecteert u nu "Configuratiescherm". Wanneer u op dit menu-item klikt, ziet u een venster met veel pictogrammen, waarvan we geïnteresseerd zijn in een pictogram met een computer, op het scherm waarvan een rood vinkje wordt weergegeven (ondertekend als "Systeem"). Dubbelklik op deze snelkoppeling.

Stap 4

Tijdens een van de eerder voorgestelde stappen opent u een venster met informatie over het besturingssysteem dat op uw computer is geïnstalleerd.

Stap 5

Verder in dit venster zijn we geïnteresseerd in het tabblad "Computernaam". Door het te selecteren, krijgen we een informatievenster dat niet alleen de naam van de computer informeert, maar ook de werkgroep waarin deze computer zich momenteel bevindt.

Stap 6

Zoals je misschien al geraden hebt, zijn we in het tabblad dat wordt geopend, geïnteresseerd in de regel "Volledige naam", waartegenover de echte naam van je computer staat.

Aanbevolen: