Hoe U Uw Bureaublad Kunt Verplaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Bureaublad Kunt Verplaatsen
Hoe U Uw Bureaublad Kunt Verplaatsen

Video: Hoe U Uw Bureaublad Kunt Verplaatsen

Video: Hoe U Uw Bureaublad Kunt Verplaatsen
Video: W10-0031 De Taakbalk verplaatsen naar onderen, boven, linker of rechter zijkant van het bureaublad. 2024, Mei
Anonim

Bij het installeren van het besturingssysteem bevinden de map "Mijn documenten" en de map "Desktop" zich samen met de systeembestanden op dezelfde schijf. Dit is niet de beste optie in het geval van een systeemcrash, wanneer het onmogelijk is om bestanden uit deze mappen te extraheren. Heel vaak laat de gebruiker van een pc een groot aantal bestanden op het bureaublad of in de map "Mijn documenten" vallen. Als u het opslaan van bestanden omleidt naar andere mappen, is het daarom mogelijk om een grote hoeveelheid nuttige informatie op te slaan.

Hoe u uw bureaublad kunt verplaatsen
Hoe u uw bureaublad kunt verplaatsen

Noodzakelijk

Werken met registerbestanden, evenals bestanden met de.bat-extensie

instructies:

Stap 1

Om de mappen "Desktop" en "Mijn documenten" naar een andere partitie op de harde schijf te kunnen verplaatsen, moet u het systeemregister wijzigen. De paden naar de systeemmappen van een account worden gespecificeerd in de volgende registersleutels:

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerShell-mappen]

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerUser Shell-mappen]

Deze takken hebben twee parameters:

- Desktop - de locatie van de map "Desktop";

- Persoonlijk - de locatie van de map "Mijn documenten".

Stap 2

Om niet alleen naar alle aangegeven waarden te zoeken, vooral als u de basisprincipes van het werken met het systeemregister niet kent, is het raadzaam om een script te maken dat al uw werk zal vergemakkelijken. Maak een tekstdocument met Notepad2 of Notepad ++ en open het.

Stap 3

Voeg de volgende regels toe aan dit document, waarmee de locatie van de mappen van station C naar station D (map Komp) wordt gewijzigd:

mkdir D: KompDesktop

mkdir D: KompMy_Document

xcopy "% UserProfile% ???? G ?? AB ???" D: KompDesktop / s / e / y

xcopy "% UserProfile% ??? ??? C ??? BK" D: KompMy_Document / s / e / y

REG ADD "HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerShell-mappen" / v Desktop / t REG_SZ / d "D: KompDesktop" / f

REG ADD "HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerUser Shell Folders" / v Desktop / t REG_EXPAND_SZ / d "D: KompDesktop" / f

REG ADD "HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerUser Shell Folders" / v Persoonlijk / t REG_EXPAND_SZ / d "D: KompMy_Document" / f

Stap 4

Klik na deze actie op het menu "Bestand" - het item "Opslaan als" - voer de bestandsnaam Edit_User_Folder.bat, OEM 866 of batchcodering in. Schrik niet van vreemde betekenissen met vragen in plaats van normale letters - dit zijn kenmerken van de codering. Voer dit bestand uit. Nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart, ziet u de resultaten van uw werk.

Aanbevolen: