Hoe Vensters Op Het Bureaublad Te Verplaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe Vensters Op Het Bureaublad Te Verplaatsen
Hoe Vensters Op Het Bureaublad Te Verplaatsen

Video: Hoe Vensters Op Het Bureaublad Te Verplaatsen

Video: Hoe Vensters Op Het Bureaublad Te Verplaatsen
Video: vensters verplaatsen 2024, Mei
Anonim

Soms werkt een gebruiker met bestanden in meerdere mappen tegelijk en moet hij tegelijkertijd de inhoud ervan zien, of een geopend venster blokkeert de toegang tot de benodigde snelkoppelingen, of het werk wordt op twee monitoren tegelijk uitgevoerd. Dan wordt de vraag hoe u vensters op het bureaublad kunt verplaatsen, zodat ze het zicht niet belemmeren en met elkaar interfereren.

Hoe vensters op het bureaublad te verplaatsen
Hoe vensters op het bureaublad te verplaatsen

instructies:

Stap 1

Vrijwel alle programmavensters en -mappen kunnen worden gewijzigd of verplaatst. Het eerste waar u op moet letten, is de vensterweergavemodus. Kijk in de rechterbovenhoek van het geopende mapvenster: er zijn drie knoppen: "Minimaliseren", "Maximaliseren" en "Sluiten".

Stap 2

Besteed speciale aandacht aan de middelste knop "Uitvouwen". Als u erop klikt, neemt het venster het hele bureaublad in beslag en kunt u er niets mee doen. Om over te schakelen naar een andere modus, drukt u nogmaals op de middelste knop, het bijschrift ervan zal een ander commando weergeven - "Minimaliseren naar venster".

Stap 3

Om het venster te verplaatsen, verplaatst u de cursor naar de bovenrand van de geselecteerde map, klikt u met de linkermuisknop en houdt u het ingedrukt, sleept u het venster naar het gewenste gebied. Laat vervolgens de muisknop los. Houd er rekening mee dat de bewerking altijd wordt uitgevoerd voor het actieve venster, dat wil zeggen voor het venster dat zich boven de andere bevindt.

Stap 4

Als het venster te groot is, kunt u het kleiner maken. Verplaats hiervoor de cursor naar een van de vier hoeken van het venster. Wacht tot de cursor verandert in een diagonale tweekoppige pijl en druk op de linkermuisknop. Houd de knop ingedrukt en beweeg de muis in de juiste richting totdat het venster de gewenste grootte heeft.

Stap 5

U kunt ook de hoogte of breedte van het geselecteerde venster verkleinen (verhogen). Verplaats hiervoor de cursor naar de boven- (onder) of zijrand van het venster en wacht tot de cursor verandert in een verticale of horizontale pijl. Houd vervolgens de linkermuisknop ingedrukt en ga verder zoals beschreven in de vorige stap.

Stap 6

Er zijn verschillende manieren om tussen vensters te wisselen: met de muis of het toetsenbord. In het eerste geval hoeft u alleen maar met de linkermuisknop op een zichtbaar fragment van de gewenste map te klikken. In het tweede geval drukt u op de toets alt="Afbeelding" en terwijl u deze ingedrukt houdt, drukt u op de Tab-toets totdat de gewenste map is gemarkeerd.

Aanbevolen: