Hoe U Uw Computer Kunt Configureren Om Af Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Kunt Configureren Om Af Te Sluiten
Hoe U Uw Computer Kunt Configureren Om Af Te Sluiten

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Configureren Om Af Te Sluiten

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Configureren Om Af Te Sluiten
Video: TOP 10 SNELTOETSEN DIE JE EERDER HAD MOETEN WETEN! 🤓 2024, April
Anonim

Als u vergeet uw computer op het werk uit te zetten, of ervoor in slaap valt zonder een film te kijken, zou de functie Scheduled PC Shutdown van pas kunnen komen. U kunt het in een paar stappen configureren om op een bepaald tijdstip uit te schakelen.

Hoe u uw computer kunt configureren om af te sluiten
Hoe u uw computer kunt configureren om af te sluiten

instructies:

Stap 1

Er is een voorwaarde waaronder het mogelijk is om het afsluiten van de pc volgens een schema te configureren. U moet zijn aangemeld met een beheerdersaccount met een wachtwoord. Om een wachtwoord in te stellen, opent u het Configuratiescherm via de Start-knop (Windows-toets).

Stap 2

Selecteer in de categorie Gebruikersaccounts het pictogram met dezelfde naam of de taak Account wijzigen. Selecteer in het nieuwe venster het account "Beheerder". Wanneer het venster is vernieuwd, klikt u op het item "Wachtwoord maken".

Stap 3

Voer in het eerste en tweede veld het wachtwoord in dat u gaat gebruiken bij het inloggen op het systeem. Het is aan jou om het promptveld in te vullen. Klik op de knop "Wachtwoord maken". Als u de enige computergebruiker bent, wordt de vraag "Wilt u uw bestanden en mappen privé maken?" ontkennend beantwoorden.

Stap 4

Nadat het wachtwoord is aangemaakt, kunt u doorgaan naar de volgende stap. Open in het menu Start de map Accessoires en selecteer in de submap Systeemwerkset Geplande taken. Klik in het geopende venster op het pictogram "Taak toevoegen", de "wizard Taakplanning" zal starten.

Stap 5

De vereiste taak staat niet in de lijst met programma's, dus klik op de knop "Bladeren" en zoek het bestand shutdown.exe in de Windows-map en de system32-submap. Selecteer vervolgens de frequentie en tijd van de taak. Voor een werkcomputer kunt u de frequentie "op weekdagen" selecteren, voor een thuiscomputer - "dagelijks".

Stap 6

Vervolgens zal de "Wizard" automatisch de gebruikersnaam bepalen, u moet in de daarvoor bestemde velden het wachtwoord invoeren en bevestigen dat u hebt gekozen om in het systeem te komen. Voordat u de taaktoewijzing voltooit, markeert u met een markering het veld "Aanvullende parameters instellen na het klikken op de knop" Voltooien " en klikt u op deze knop.

Stap 7

Voeg in een nieuw venster in de regel "Uitvoeren" "-s" (spatie, koppelteken, letter s) toe zonder onnodige afdruktekens. Het item ziet er als volgt uit: C: /WINDOWS/system32/shutdown.exe –s. Klik op de knop "Toepassen" en bevestig de bewerking met een wachtwoord (hetzelfde als voor het invoeren van het systeem). Doe het raam dicht.

Aanbevolen: