Hoe Te Plakken In De Opdrachtregel

Inhoudsopgave:

Hoe Te Plakken In De Opdrachtregel
Hoe Te Plakken In De Opdrachtregel

Video: Hoe Te Plakken In De Opdrachtregel

Video: Hoe Te Plakken In De Opdrachtregel
Video: Je fietsband plakken (tips van een fietsenmaker) | ANWB Fiets 2024, Mei
Anonim

De opdrachtregel wordt gebruikt om verschillende opdrachten uit te voeren die vanaf het toetsenbord zijn ingevoerd. Het zorgt voor communicatie tussen de gebruiker en het besturingssysteem. Om de gewenste tekst in de opdrachtregel in te voegen, moet de gebruiker mogelijk zijn gewoonten veranderen.

Hoe te plakken in de opdrachtregel
Hoe te plakken in de opdrachtregel

instructies:

Stap 1

Om de opdrachtregel op te roepen, klikt u op de knop "Start" of de Windows-toets met een wuivende vlag, vouwt u alle programma's in het menu uit. Selecteer het item "Opdrachtregel" in de map "Standaard" door erop te klikken met de linkermuisknop.

Stap 2

Het Windows-besturingssysteem biedt verschillende methoden voor het plakken van tekst. Als u gewend bent om de sneltoetsen Ctrl + V of Shift + Insert te gebruiken, zult u ze moeten vergeten wanneer u met de opdrachtregel werkt - deze combinaties werken hier niet.

Stap 3

Als u tekst niet handmatig wilt typen, is er maar één manier: een opdracht plakken met de muis. Kopieer de opdracht naar het klembord, roep de opdrachtregel op, klik met de rechtermuisknop op de gewenste plaats en selecteer "Plakken" in het contextmenu. Druk op de Enter-toets om de opdracht te bevestigen.

Stap 4

Als, om wat voor reden dan ook, het plakken van opdrachten vanaf het klembord met de muis niet voor u werkt, verander dan de lay-out in Cyrillisch (dit is belangrijk) en druk op Alt + Spatie (spatie) + Q op het toetsenbord. Er wordt een nieuw dialoogvenster "Eigenschappen: opdrachtregel" geopend.

Stap 5

Ga daarin naar het tabblad "Algemeen" en plaats de markering in het veld "Snel plakken" in de groep "Bewerken". Als u niet alleen tekst in de opdrachtregel wilt plakken, maar ook gegevens daaruit naar andere documenten wilt kopiëren, vink dan ook het item "Selecteren met de muis" aan.

Stap 6

Klik op OK om uw actie te bevestigen. Het systeem biedt u een van de opties: "Wijzig alleen de eigenschappen van het huidige venster" (de instellingen blijven van kracht totdat u het opdrachtregelvenster sluit) of "Wijzig de snelkoppeling om dit venster te starten" (de geselecteerde parameters worden worden toegepast telkens wanneer de opdrachtregel wordt aangeroepen) …

Stap 7

Markeer, afhankelijk van uw behoeften, een van de velden met een markering en klik op de knop OK. Om een stuk tekst van de opdrachtregel te kopiëren, selecteert u het met de muis en drukt u op de sneltoets Ctrl + C. Om gegevens te kopiëren, zijn sneltoetsen effectief.

Aanbevolen: