Hoe Te Knippen En Plakken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Te Knippen En Plakken In Photoshop
Hoe Te Knippen En Plakken In Photoshop

Video: Hoe Te Knippen En Plakken In Photoshop

Video: Hoe Te Knippen En Plakken In Photoshop
Video: Knippen en plakken-in in Photoshop 2024, Mei
Anonim

Kopieer- en plakprocedures worden heel vaak gebruikt bij het werken met afbeeldingen in de grafische editor Adobe Photoshop. Dit zijn vrij eenvoudige bewerkingen, wanneer toegepast, wordt er niet meer tijd besteed aan de bewerkingen zelf, maar aan de voorbereidende procedures - dit verwijst voornamelijk naar de selectie van het kopieergebied op de originele laag van de afbeelding.

Hoe te knippen en plakken in Photoshop
Hoe te knippen en plakken in Photoshop

Het is nodig

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Start een grafische editor en laad de afbeelding waarmee u wilt werken. Als het is opgeslagen in een Photoshop-bestand met native indeling (psd), dubbelklikt u erop om beide te doen. Anders, na het starten van de applicatie, sleept u het bestand gewoon naar het programmavenster.

Stap 2

In psd-bestanden kunnen delen van een afbeelding in meerdere lagen worden opgeslagen. Als u alleen de inhoud van een ervan wilt kopiëren, klikt u op de overeenkomstige regel in het lagenpaneel.

Stap 3

Selecteer het kopieergebied in de afbeelding. Om de hele afbeelding erin te passen, drukt u gewoon op de toetsencombinatie Ctrl + A, en in andere gevallen moet u een van de selectiehulpmiddelen inschakelen. Er zijn drie knoppen voor hen op de werkbalk, die elk verschillende opties voor de tool hebben. Het wisselen van de actieve optie gebeurt met behulp van de vervolgkeuzelijst, waarvoor u met de rechtermuisknop op het bijbehorende pictogram moet klikken en het een paar seconden ingedrukt moet houden.

Stap 4

Om een rechthoekig of ovaal gebied van de afbeelding te selecteren, klikt u op het tweede pictogram in de werkbalk of drukt u op de knop met de Latijnse letter M. rechtsonder.

Stap 5

Drie tools, aangeroepen door de volgende-knop op de werkbalk (of door op de L-toets te drukken), stellen u in staat om vrije-vormgebieden te selecteren. Gebruik ze op dezelfde manier als bij de vorige tool.

Stap 6

De vierde knop (de W-toets) heeft twee hulpmiddelen waarmee u gebieden in de afbeelding kunt selecteren met een vergelijkbare kleur, helderheid en andere parameters. Voor een dergelijke selectie is één klik op een punt in de afbeelding voldoende, wat als model moet dienen voor het bepalen van de overeenkomst.

Stap 7

Nadat u het kopieergebied hebt opgegeven, drukt u op de sneltoets Ctrl + C en het geselecteerde gebied van de actieve laag wordt op het klembord geplaatst. Als u de samengevoegde afbeelding van alle lagen wilt kopiëren, gebruikt u Shift + Ctrl + C of het item Samengevoegde gegevens kopiëren in het gedeelte Bewerken van het Photoshop-menu.

Stap 8

Gebruik de sneltoets Ctrl + V of de opdracht Plakken uit dezelfde sectie Bewerken om de inhoud van het klembord in het document te plaatsen dat wordt bewerkt.

Aanbevolen: