Hoe Het Klembord In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Klembord In Te Schakelen
Hoe Het Klembord In Te Schakelen

Video: Hoe Het Klembord In Te Schakelen

Video: Hoe Het Klembord In Te Schakelen
Video: Android klembord: Kopiëren knippen en plakken 2024, Mei
Anonim

Klembord is een gebied met willekeurig toegankelijk geheugen (afgekort - RAM), dat bedoeld is voor tijdelijke plaatsing van gegevens bij het overbrengen van de ene plaats naar de andere. In het Microsoft Office-pakket kan het klembord worden ingeschakeld, dat wil zeggen dat u de weergave ervan kunt aanpassen en als een afzonderlijk hulpmiddel kunt gebruiken.

Hoe het klembord in te schakelen
Hoe het klembord in te schakelen

instructies:

Stap 1

Informatie komt op het klembord terecht wanneer de gebruiker de commando's "Kopiëren" of "Knippen" aanroept. Een stukje tekst of een afbeelding op het klembord wordt meestal een object genoemd. Wanneer het klembord vervolgens is verborgen, wordt alleen het object dat het laatst is gekopieerd, ingevoegd in Microsoft Office Word- en Microsoft Office Excel-documenten.

Stap 2

Het klembord kan echter maximaal vierentwintig objecten tegelijk opslaan. Elk object kan op elk moment worden opgeroepen en in het bewerkte document worden ingevoegd. Maak het zichtbaar om de mogelijkheden om met het klembord te werken uit te breiden.

Stap 3

Open hiervoor een Microsoft Office Word- of Microsoft Office Excel-document en ga naar het tabblad Home. Klik in het gedeelte "Klembord" op de pijlknop. Het uiterlijk van uw document verandert: het werkgebied wordt naar rechts verplaatst en het paneel "Klembord" verschijnt aan de linkerkant van het document, waar u het gewenste object kunt selecteren.

Stap 4

Om een object van het klembord in te voegen, verplaatst u de muiscursor naar het gewenste fragment en klikt u erop met de linkermuisknop. Als u alle gegevens op het klembord wilt plakken, klikt u op de knop "Alles plakken". Gebruik de knop "Alles wissen" om objecten van het klembord te verwijderen.

Stap 5

Er is nog een andere optie voor acties: om het gewenste object in te voegen, verplaatst u de cursor ernaartoe en drukt u op de rechtermuisknop. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Plakken" door erop te klikken met de linkermuisknop. Als u een object van het klembord moet verwijderen, selecteert u de opdracht "Verwijderen" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 6

Let op de knop Opties onder aan het Klembord-paneel. Met zijn hulp kunt u de parameters van het "Clipboard" -display en zijn eigenschappen configureren. Markeer met een markering die posities die uw werk in de editor comfortabeler zullen maken.

Stap 7

Om het Klembord-paneel te verbergen, klikt u nogmaals op de pijlknop in het Klembord-gedeelte op het tabblad Start, of gebruikt u het [x]-pictogram in de rechterbovenhoek van het Klembord-paneel.

Aanbevolen: